Upeņu ievārījums

4 1
Upeņu ievārījums
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 kg upeņu
  • 1 kg cukura
  • 1 glāze/s ūdens

Pagatavošana

60 min.
  1. Notīrītas ogas liek katlā, uzlej vārošu ūdeni un ļauj 15 minūtes, plaucēties, tad uz sieta notecina.
  2. No cukura un ūdens savāra sīrupu, ber ogas un vāra 20-30 minūtes, putas nosmeļ. Vāra līdz piliens ievārījuma, uzliets uz šķīvja neizplūst.
  3. Karstu pilda burkās un aizvāko.

    Lai labi garšo!
    Karstu pilda burkās un aizvāko.

Lai labi garšo!
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

rm 2011. gada 1. augusts 11:43
Principā attiecību -cukurs:ogas: ūdens tādu arī lietoju, tikai process citādāks. No ūdens un pusi cukura savāra sīrupu, met iekšā veselas ogas (parasti izlasu tās lielākās), vāra 5-7 minūtes, tad pievieno pārējo cukuru, vēlreiz uzvāra un burkās iekšā.
Visi, kas šo recepti ir ņēmuši, sajūsmā, jo ievārījums nav ciets un ogām miza arī nav cieta no pārvārīšanas.
aija 2011. gada 17. jūlijs 23:54
Kādas muļķības!pirmoreiz dzirdu, ka upenes plaucē!! viss labums-vērtība vējā!
Juris 2009. gada 27. jūlijs 22:15
man labaak patiik taa: upeņu ievaarijums liekas paaraak stiprs , aveņu paaraak pliekans , taapeec pie kilograsma upeņu lieku kg aveņu , upenes vispirms samaļu , lai process aatraak iet , pieberu cukuru 2kg un samaisu ar maltajaam upeneem , beru nklaat kilo aveņu un maisot vaaru 20 minuutes , zapte super , ne par stipru ne pliekanu...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi