Konservēti gurķi ar pupiņām

3 1

Sastāvdaļas

  • Gurķi
  • Sāls
  • Pupiņu pākstis
  • Etiķi
  • Lauru lapas
  • Pipari
  • Krustnagliņas
  • Sinepju sēklu graudiņi
  • Mārrutku sakne

Pagatavošana

1 min.
  1. Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež 4 daļās, atdala sēklas un pārkaisa ar sāli.
  2. Pupiņu pākstis notīra, apgriež galus un vāra atšķaidītā garšvielu etiķī gandrīz mīkstas.
  3. Pēc tam etiķī vāra gurķus, ļaujot tiem tikai uzvārīties.
  4. Ja gurķus grib vārīt reizē ar pupiņām, tad pupiņas iepriekš jāpavāra atsevišķi.
  5. Gurķus un pupiņas sakārto burkā un pārlej ar garšvielu etiķi.
  6. Trauku aizvāko un noliek vēsumā.
  7. Garšvielu etiķi pagatavošana:
  8. 1 l etiķā pievieno 1 lauru lapu, 8 piparus, 2 krustnagliņas, 1 tējk. sinepju sēklu graudiņu, 1 ēd.k. sagrieztu mārrutku sakni, Ļauj 1 mēnesi ievilkties.
  9. Etiķi nolej un izmanto konservu gatavošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi