Latgales svaigo gurķu salāti

3 1

Sastāvdaļas

  • 800 g gurķu
  • 200 g sīpolu
  • 1.5 1-1,5 ēdamkarotes sāls
  • 1.5 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes 9%etiķa
  • 5 -10 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote diļļu
  • Tomāti krāsainībai
  • Šī proporcija ir domāta1l burkas pildīšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Svaigus gurķus nomazgā un sagriež 0,5cm biezās šķēlēs, sīpolus nomizo un sagriež ripiņās pēc iespējas plānāk.Iegūto masu izmaisa bļodā, pievieno garšvielas, vēlreiz izmaisa. Istabas temperatūrā patur 2-3h, līdz izdalās sula. Šādus salātus var lietot uzreiz uzturā. Ja ir vēlēšanās uzglabāt ziemai, tad salātus pilda sterilizētās burkās un vēlreiz sterilizē 85-90o C 0,5l burkas 20 min., 1l burkas -25 min. Aizvāko un apgāž otrādi līdz atdziest.

Komentāri

ieva 2013. gada 9. jūlijs 21:06
garsiigi ir kad pievieno tomatus!
Mona 2011. gada 22. augusts 01:38
Lieciet taču maziņos ķiršu vai vīnogu tipa tomātiņus-ļoti stingri un arī dekoratīvs izskats. Nevar tak griezt konservos lielo buļļasirds tomātu!!! Kur jums prāts?!
Rita 2010. gada 29. augusts 17:59
protams, tomāti var būt, var nebūt. Uz 1 l burku ir liku aptuveni 1/3 tomāta

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Konservējumi

Jaunākās receptes