Cepts putasu dzimšanas dienām

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg putasu
  • 500 g sīpolu
  • 1 l ketčupa vai asās tomātu mērces
  • Eļļa cepšanai
  • Milti apvārtīšanai
  • Sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. parasti pērku saldētus putasu bez galvām - var jau arī pirkt ar galvām vai putasu fileju - tad zivis jātīra - jāiztīra "iekšas" (asaka paliek), jānogriež spuras un aste - jebkurā gadījumā tā ir visķēpīgākā šī ēdiena pagatavošanas daļā :)
  2. *sīpolus notīra, sagriež ripiņās un pasautē eļļā - man ļoti garšo, ja viņi paliek tikai mīksti un caurspīdīgi - var arī nesautēt, jo kārtojot zivis, sīpoli tāpat paliek mīksti
  3. * zivis apviļā miltos un liek cepties uz diezgan lielas uguns - viens no gatavības noteikšanas faktoriem - zivs paveras vaļā un viegli nāk nost no asakas
  4. * zivis liek kārtām traukā - kārta zivju (jāapber ar sāli), tad sīpoli, tad ketčups vai asā tomātu mērce u.t.t. vēlams kārtot kamēr zivis karstas, tikko no pannnas
  5. * cepšanu beidzot arī eļļu, kas palikusi pannā, pārlej pāri

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti