Sākums > Receptes > Deserti

Cepts putasu dzimšanas dienām

2006. gada 8. jūlijs
Foto: Kristīne Šeiko
Pagatavošana
1 min
1. parasti pērku saldētus putasu bez galvām - var jau arī pirkt ar galvām vai putasu fileju - tad zivis jātīra - jāiztīra "iekšas" (asaka paliek), jānogriež spuras un aste - jebkurā gadījumā tā ir visķēpīgākā šī ēdiena pagatavošanas daļā :)
2. *sīpolus notīra, sagriež ripiņās un pasautē eļļā - man ļoti garšo, ja viņi paliek tikai mīksti un caurspīdīgi - var arī nesautēt, jo kārtojot zivis, sīpoli tāpat paliek mīksti
3. * zivis apviļā miltos un liek cepties uz diezgan lielas uguns - viens no gatavības noteikšanas faktoriem - zivs paveras vaļā un viegli nāk nost no asakas
4. * zivis liek kārtām traukā - kārta zivju (jāapber ar sāli), tad sīpoli, tad ketčups vai asā tomātu mērce u.t.t. vēlams kārtot kamēr zivis karstas, tikko no pannnas
5. * cepšanu beidzot arī eļļu, kas palikusi pannā, pārlej pāri
Uz augšu