Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karsti kūpināts latgales zutis ar kartupeļu un sīpolu biezeni

2006. gada 8. jūlijs
Foto: Sintija Svikša
Pagatavošana
1 min
1. Karsti kūpināto zuti notīri un sagriez nelielos gabalos.
2. Sarkano sīpolu ļoti plāni sagriez un uz 10-15 min. iemarinē etiķī.
3. Tikmēr sagriez un katlā izsautē baltos sīpolus. Kad tie gatavi-kļuvuši caurspīdīgi- pievieno plāni sagrieztus notīrītus kartupeļus un saldo krējumu.
4. Vāri visu tik ilgi, līdz kartupeļi mīksti.
5. Tad iegūto maisījumu samal virtuves blenderī un izspied caur sietu.
6. Olas dzeltenumu liec bļodā, pievieno nedaudz etiķa (aptuveni vienu tējk.) un saputo. Pakāpeniski, lēni pievieno 2 ēdamk. olīveļļas. Tā būs mērcīte.
7. Uzsildi sagriezto zuti cepeškrāsnī 180 grādu temp.- paturi 5-7 min.
8. Kārto uz šķīvja kopā ar kartupeļu biezeni, dekorē ar dillēm, marinētajiem sarkanajiem sīpoliem un maziem kartupeļu čipsu gabaliņiem.
Uz augšu