Rīsu un kartupeļu sautējums

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 gl. sauso rīsu
  • 3 vidēji lieli kartupeļi
  • 3 ēd. k. saulespuķu eļļas
  • 1 tējk. sinepju sēklu
  • 1 tējk. kurkumas
  • , 5 gl. ūdens
  • 1 tējk. sāls
  • 1 pušķītis sagrieztu dārza zaļumu
  • 1 , 5 tējk. citronu sulas
  • , 5 asā zaļā pipara (pēc izvēles)
  • 1 tējk. medus

Pagatavošana

1 min.
  1. Katlā ielej 2 glāzes ūdens un ieber rīsus. Izvāra tos un atdzesē.
  2. Kartupeļus sagriež 1, 5 cm lielos kubiciņos. Ūdeni notecina.
  3. lielā pannā uzkarsē eļļu un sinepju sēklas. Kad sēklas sāk sprēgāt, pievieno kurkumu, kartupeļus, zaļumus. 0, 5 glāzi silta ūdens un 0, 5 tējk. sāls. Vāra uz mazas uguns 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Piejauc rīsus, citronu sulu, atlikušo sāli. Labi samaisa.
  4. Vāra vēl 3 minūtes, tad liek pa virsu medu un pasniedz.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni