Grillēts lasis avīzē

5 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg vesela iztīrīta laša (ar visu galvu)
  • Pāris citronu
  • Pāris sauju garšaugu - pētersīļi, baziliks, fenheļa skalps (augšējā daļa ar lakstiem) arī citi augi, kas jūsmājās iecienīti pie zivīm. Ja kas iztrūkst, nekaitē
  • Buntīte sīpolloku
  • Vārāmā sāls, svaigi malti pipari
  • Fenheļa sēklas
  • Avīze
  • Aukla vai stieple

Pagatavošana

60 min.
  1. Citronus sagriež ripās, garšaugus rupji sakapā, lokus varbūt drusku smalkāk der.
  2. Uz galda izklāj avīzi, paber sāli. Lasi ierīvē ar sāli un pipariem - no ārpuses un iekšpuses, un novieto uz avīzes. Vēderā sabāž citrona šķēļu kaudzi un garšaugus, ieber fenheļa sēklas, pārpalikumu izkaisa pār zivi.
  3. Avīzi aizloka kā paciņu un notin ar auklu krustu šķērsu. Esam tinuši arī ar stiepli. Paku 20 min izmērcē ūdens bļodā, lai papīrs piesūcas un neaizdegas uzreiz.
  4. Liek uz grilla, katru pusi grillē minūtes 25, ja lielāka zivs, ilgāk. Avīze aizdegsies kādā brīdī drusku, bet nekas. Visgrūtāk ir apgriezt, jo sainis liels un karsts - noder saspiežamais zivju cepamais grilla rīks, bet var iztikt bez, tikai grūtāk.
  5. Kad laiks pagājis, zivi liek galdā, noņem avīzi un ādu (mēdz nonākt kopā, bet, ja nē, gatavai viegli noņemt tik un tā). Sukā iekšā, piekožot maizes gabalu, kādus zaļus salātus un aukstu baltvīna glāzi tik jaukā vasarā kā šī

Komentāri

oskars 2014. gada 31. maijs 12:06
pilnīgi dumji, avīze satur tipogrāfisko krāsu, kas grilējot noteikti neuzlabo ēdiena garšu un diez vai tas ir veseīgi
Margarita 2012. gada 31. jūlijs 10:53
ljoti labi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni