LAI TOP LAZANJA! 12 recepšu izlase!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Šķiet liela daļa gardēžu dzīvē reiz nonāk līdz izvēlei - būt vai nebūt lazanjai? Mēs sakām - BŪT! :) Tas, ka lazanja ir tradicionāls itāļu ēdiens, nenozīmē, ka tik pat labā kvalitātē nevaram to pagatavot arī šeit. Svarīgākais ir laba recepte un vēlme gatavot! Lai izdotos patiešām laba lazanja, neiztiksi bez pastas (makaronu) plāksnēm, Bešamel mērces un siera. Kāds noteikti skaļi teiks, ka arī Boloņas mērce ir neatņemama sastāvdaļa, tomēr mēs, tāpat kā itāļi, pieļaujam  dažādas variācijas, tai skaitā, veģetārās lazanjas. Tātad - ja esi nobriedis šim brīnumgardajam ēdienam, pierezervē savā plānotājā mazliet vairāk laika kā parasti, apbruņojies ar nelielu pacietību un aiziet! LAI TOP LAZANJA! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Lazanja sicīliešu gaumē

Boloņas mērce

 Ģimenes lazanja

Interesanti:

  • Lazanja ir viens no populārākajiem itāļu ēdieniem;
  • Gandrīz neatņemama kārtīgas lazanjas sastāvdaļa ir Bešamel mērce – sviesta, miltu un piena, sāls un muskatrieksta maisījums;
  • Parasti lazanjas kārtu salikšanai izmanto kantainu trauku, tas atbilst mīklas formai;
  • Gatava un nepārcepta lazanja ir zeltainos toņos;
  • varīgi neskopoties ar mērcēm, jo sausa lazanja var likt vilties;
  • Gaļa, parmezāna siers un bešamel mērce ir pamats Bolonēzes lazanjai;
  • 29.jūlijs ir nacionālā lazanjas diena
  • Senākā lazanjas recepte datēta 13.gs.;
  • Slāņu daudzums lazanjām ir mainīgs, taču tiek uzskatīts, ka perfektai lazanjai tie ir 5.

Vairāk recepšu izlašu:

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu