Sagaidām pavasara saulgriežus! Lieldienu recepšu izlase!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Saule sākusi spīdēt spožāk, putnu dziesmas skan arvien skaļāk – pavasaris ir klāt un tūdaļ jau laidīsimies nelielā atpūtā, lai krāsotu un ripinātu olas, augstu šūpotos un baudītu laiku kopā ar mīļajiem. Gluži kā visos saulgriežu svētkos ir kādi noteikti gardumi, kurus celt galdā, tāpat arī Lieldienās. Piedāvājam Tev 15 Lieldienu receptes, iespējams, jaunākās noskaņās, garšīgai pavasara saulgriežu svinēšanai! :) LIELDIENU RECEPŠU IZLASE. Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Lieldienu maltīšu paražas:

  • Goda vietu ieņem olas – simbolizē sauli;
  • Lai arī ko celtu galda, vēlams tam piešķirt apaļu formu, kaut vai izkārtojot ēdienu apaļos traukos;
  • Lieldienās svarīgākā ēdienreize – brokastis;
  • Ēdieniem jābūt raibiem un košiem, tādējādi sveicinot pavasari;
  • Aizgūti no Slāvu zemēm, taču nu jau iemīļoti ēdieni Lieldienās arī Latvijā – pasha (biezpiena desets) un kuličs (Lieldienu maize);
  • Senlatvieši Lieldienās cēla galdā arī grūbas un zirņus – krājumi, kas saglabājušies no ziemas.

Vairāk rakstu:

> Raibu raibām Lieldienām - olu krāsošanas padomi!

> Kaujās zaudējušo olu recepšu izlase!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu