Gatavojamies Picu dienai! Recepšu izlase!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Svaigi cepta, smaržīga, kraukšķīga, mazliet piedegušām maliņām - nu pavisam nedaudz, ar izkusušu sieru, tomātiem un šķiņķi, nē, sēnēm un papriku.. nē, tomēr ar jūras veltēm :) Patiesībā cepam picu, ar ko vien sirds kāro - kādam asāku, kādam maigāku, kādam vairāk siera, kādam ar baziliku. Ja laika mazāk, ņemam gatavo mīklu vai pamatni, liekam pa virsu gardum gardos produktus, krāsnī iekšā un pēc brīža gatavs. Labu apetīti! :) Ar nepacietību gaidām starptautisko Picu dienu 9. februārī! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Nevainīgā puķkāposta pica

Pica ar fetu un Mozarellu

 Interesanti fakti:

  • Lai gan mūsdienās mēs picu saistām ar Itāliju, pārtikas vēsturnieki par picas rašanos uzskata brīdi, kad grieķi sāka izmantot maizi kā „ēdamo šķīvi” un lika tai virsū visu, kas pagadās – gaļu, dārzeņus, augļus, sautējumu utt.
  • Šāda maizes pamatne ar piedevām Grieķijā kļuva ļoti populāra, un drīz vien tā lielu uzmanību iemantoja arī Romā. Tieši itāļi bija tie, kas to nodēvēja par „picu”.
  • Sākotnēji picas bija ļoti vienkāršas, pagatavotas ar olīveļļu un garšaugiem. Dažreiz tika pievienots sarīvēts aitas siers.
  • Pica bija ēdiens trūcīgajiem – tā bija taupīga, ērta un garšīga maltīte. Un visiem patika, ka tās baudīšanai nav nepieciešami ēdamrīki.
  • Pica ātri vien ieguva lielu popularitāti tūristu vidū un strauji kļuva daudzveidīgāka un pieprasītāka.
  • Viens no galvenajiem elementiem, kas picu padarīja īpaši pieprasītu, bija tomāts. Arī mūsdienās tieši tomāts ir viena no galvenajām sastāvdaļām daudzās picās.
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu