Zivju ēdienu TOP 10!

Zivju ēdienu TOP 10!

Par kulināra labajām prasmēm liecina ēdienu daudzveidība uz svētku galda. Nereti aizmirsta, bet gluži veltīgi ir zivs mūsu mielastos – tā bieži ātrāk pagatavojama, nav tik smagnēja, un labi gatavota zivs ir lielisks veids kā pārsteigt svētku viesus! :) Garšām bagātākiem svētkiem -   zivju ēdienu TOP 10 ! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Padomi:

  • Lielākoties zivs ēdieni pagatavojami ātrāk nekā gaļas ēdieni;
  • Zivs gatavību viegli pārbaudīt ar nazi iedurot biezākajā vietā – ja zivs mīksta un viegli atdalās no asakām – gatava;
  • Lai zivs negaršotu pēc dūņām – iemērc to uz stundu vidēji stiprā etiķūdenī (2 ēd.k/1l ūdens);
  • Zivi ieteicams celt galdā tūlīt pēc pagatavošanas – mēģinot saglabāt to siltu var zust garša;
  • Cepot zivi pannā, izmanto sviesta un eļļas kombināciju (1:1), zivij būs īpaši patīkama garša;
  • Svaigas zivs zvīnas cieši pieguļ miesai, bet acis ir caurspīdīgas un izvalbītas. Žaunas nav gļotainas un tās ir gaišas via tumši sarkanas. 
     

Vairāk recepšu izlases:

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes