Sēņu gardumu TOP 11!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Gumijas zābaki kājās, cepurīte vai lakatiņš galvā, rokā groziņš vai spainītis un mežā iekšā! Sēņu laiks rit pilnā sparā, atradīsi visādus labumus – gailenītes, barvikas, beciņas, bērzlapes! :) Bet atceries – smukāko sēni iegūst tas, kas no rīta ilgi neguļ! Šefpavārs Grāpītis dalās ar 11 idejām kā gatavot sēnes! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis  

Interesanti:

  • Katru gadu pasaulē tiek ievāktas aptuveni 200 000 tonnas gaileņu;
  • Sēnes ātri bojājas, tāpēc vislabāk tās ir ēst dienā, kad tās ir salasītas;
  • Baravikas var lietot bez iepriekšējas apstrādes;
  • Gardākās ir neliela izmēra baravikas + tādās ir krietni mazāk tārpu;
  • Latvijā konstatētas ~100 bērzlapju sugu;
  • Mazas bērzlapītes tautā sauc par podiņiem vai poķīšiem;
  • Gailenes ziemai vislabāk uzglabāt kaltētā veidā;
  • Baravikas iespējams gan saldēt, gan kaltēt – garšos lieliski;
  • Lai ietaupītu vietu saldētavā sēnes sacep ar garšvielām un sīpoliņiem;
  • Lai sasaldētas gailenes atsaldējot nebūtu rūgtas, ieteicams sasaldēt tikai mazākās sēnes, tīrītas ar otiņu ne mazgātas.

Sestdienas rītā groziņš rokā un mežā iekšā – svaigs gaiss un rudens labumi uzlabos brīvdienas! :)
 

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu