Kam dārziņš, kam siltumnīca, kam piemājas tirdziņš pilns ar rudens gardumiem - gurķiem un tomātiem. Esi pieēdies svaigus, bet meklē receptes, lai varētu ziemas garumā baudīt gardus labumus? Šefpavāram ir idejas – TOP 9! :) Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Gurķi un tomāti ziemai – TOP 9!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Der zināt:
- Lai ziemas krājumi izdotos, gurķiem jābūt svaigiem, nepāraugušiem un nesavītušiem;
- Ja pasterizējot kāds gurķis kļūst olīvzaļš – burka tūdaļ jāceļ ārā no katla;
- Kāpēc aizvalcētas burkas valsta pa galdu? Lai vienmērīgi izkarsētos visi gurķi;
- Gatavojot ar trīsreizēju pārliešanu, gurķi nav jāpasterizē;
- Pasterizētos un sterilizētos konservus var uzglabāt istabas temperatūrā, pārējie jātur vēsumā ledusskapī vai pagrabā;
- Konservēšanai piemēroti - gatavi, gludi tomāti, bez rievām;
- Tomātu konservēšanai vispiemērotākie garšaugi ir dilles un baziliks.