Gaļas grilēšana vai cepšana uz iesmiem ir neatņemama vasaras un īpaši “Līgo” vakara sastāvdaļa. Saistoša ir ne tikai pagatavotā rezultāta notiesāšana, bet arī pats grilēšanas process. Vista, cūka, jērs, meža dzīvnieka gaļa – kas Tavam vēderam tuvāks? Šefpavārs Grāpītis apkopojis 10 receptes, kuru vidū, katrs atradīs savu recepti, to vidū klasiskas un pārbaudītas vērtības, kā arī kas neierastāks un eksotiskāks! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis
Receptes.lv iesaka šašliku TOP 10!
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Populārākās sastāvdaļas, kuras tiek izmantotas šašlika gaļas marinēšanā, noteikti ir citrons, sīpols, sāls, pipari, majonēze, kefīrs un speciālie garšvielu maisījumi marinādēm. Taču arvien lielāku popularitāti arī latviešu virtuvēs ieņem marinādes ar tradicionālajiem citu valstu produktiem – sojas mērci, vīnu, adžiku, kariju u.tml.
Vai izvēlējies savai gaumei atbilstošāko recepti? Varbūt Tev ir sava īpašā?