Receptes.lv klāj izlaiduma galdu!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Vasaras sākums ir laiks, kad ikkatras skolas pagalmā manām skolotājus ar ziedu klēpjiem, skolēnus un absolventus ar mirdzošām acīm, lepnus un priecīgus vecākus! Lai nosvinētu skaistos izlaiduma svētkus, aicinām ciemos radus, draugus, bet ko celsim galdā? Šefpavārs Grāpītis iesaka vienkāršas un ļoti garšīgas salātu, uzkodu un saldo ēdienu receptes, lai svētku dienā ilgs laiks nebūtu jāpavada virtuvē! Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Ja esi jūras velšu cienītājs, Receptes.lv iesaka uzkodās pasniegt tradicionālās, bet vienmēr lielā cieņā esošās laša maizītes. Neierasti, bet oriģināli būs pildītie tomāti. Uz svinību galda labi iederēsies panētie ziedkāposti Singapūras gaumē.

Papildus uzkodām iesakām pāris vasarīgas salātu receptes, kuru pagatavošana neaizņems daudz laika, tomēr no viesiem dzirdēsiet labas atsauksmes par savām kulinārajām prasmēm! Dažādu salātu tekstūru izbaudīšanai pagatavojiet grilētas vistas salātus ar grauzdiņiem, garšas kārpiņu palutināšanai, pagatavojiet salātus “Vasaras sajūta”, bet, ja galdā gribas celt ko vēl neredzētu, tad piedāvajam sāļo salātu “Ananass” recepti, kas vispirms būs estētisks, pēcāk - īsts garšas baudījums!

Noteikti nedrīkst arī aizmirst par kādu saldumiņu! Bezē kūciņas ar augļiem – labs saldā un svaigā apvienojums, saldējuma kokteilis ar kivi un ābolu sulu, kā arī rabarberu drupaču kūciņas, kuras būs ērti paņemt līdzi maltītei ārpus telpām!

Interesanti fakti par izlaidumiem:

  • Augstskolu absolventu tradīcija par absolventu cepures pasviešanu gaisā, simbolizējot augstskolas pabeigšanu, radusies jau 1925.gadā kādā Amerikas augstskolā.
  • Jaunākais cilvēks, kurš ir abolvējis augstskolu un ieguvis bakalaura grādu ir kāds 6 gadus jauns puisis vārdā Mihaels no Alabamas.
  • Vecākā augstskolu absolvējusī persona ir Cecils no Kalifornijas, kurš augstskolas grādu ieguvis 94 gadu vecumā.
  • Agrākos laikos ārzemēs diplomi tika saukti par “aitādām”, jo sākotnēji tie tika rakstīti uz pergamentiem, kas tika veidoti no dzīvnieku ādām.

Ar augsti paceltu galvu un lieliem sapņiem nākotnē, lai viss izdodas, absolvent!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu