Receptes.lv aicina piknikā – grilēsim gaļu!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Ar ko Tev asociējas pavasaris? Varbūt ar gaisā virmojošu aromātu no grilētas gaļas?! Atcerēsimies kopā, ziemas mēnešos aizmirstās, gaļas marinādes un apgūsim arī ko jaunu, lai veiksmīgi iesāktu grilēšanas sezonu un ideju nepietrūktu vasaras garumā!  Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis      

Šašliks ir tas ēdiens, kur viss gatavošanas process lielākajai daļai cilvēku sagādā prieku – marinādes gatavošana, cepšana svaigā gaisā un galu galā arī pati baudīšana. Cūkgaļas cienītājiem Šefpavārs Grāpītis piedāvā vienkāršas tradicionālas vērtības, drusciņu eksotikas un bagātīgu garšu buķeti!

Arī meža gaļu varam grilēt, bet ja nu gadījumā laika apstākļi nav piemēroti piknikam pie dabas krūts, ir arī idejas kā gaļu ne tik ierastā veidā gatavot krāsnī.

Neesam aizmirsuši arī vistu – pateicīga grilēšanai, jo ātri iemarinējas un ātri cepas – lielisks risinājums, ja ideja piknikam radusies pēkšņi!

Interesanti:

  • Vārds šašliks ir Krimas tatāru izcelsmes un nozīmē „Kaut kas uz iesma”
  • Armēnijā šašliku dēvē par „horovec”,  Azerbaidžānā – „kebab”, bet Turcijā – „šiš-kebab”
  • Maldīgs ir uzskats, ka Gruzijā šašliku gatavo tikai no jēra gaļas
  • Īpašo garšu šašlikam tiek piešķirta tieši brīdī, kad tas tiek gatavots uz oglēm.

Nesteidzīgas maltītes svaigā gaisā ir lielisks veids kā pavadīt laiku ar sev mīļajiem cilvēkiem un atrauties no ikdienas steigas! 

Izbaudīsim pavasara brīvdienas garšīgi!

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu