Kā saglabāt svaigu pāri palikušu citronu?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Vajadzēja tikai vienu mazu šķēlīti citrona, ko darīt ar pārējo, lai tas nav pēc dienas saskābis vai apaudzis ar košas krāsas pūciņu?

1. Nosedz nogriezto citrona pusi, lai novērstu šķidruma iztvaikošanos un oksidēšanos, neļaujot gaisam brīvi piekļūt. Kā to izdarīt:

  • Novieto citronu ar nogriezto pusīti uz leju uz kāda maza, taisna šķīvīša vai griešanas dēlīša;
  • Ietin pārtikas plēvē vai maisiņā;
  • Novietojiet atlikušo citrona daļu hermētiski noslēgtā traukā.
Foto: Pexels.com

2. Sasaldē šķēlītes, lai vēlāk izmantotu dzērienos. Sagriez atlikušo citronu šķēlītēs, uz paplātes izklāj cepamo papīru, novieto tur citrona šķēles tā, lai tās sasvā starpā nesaskaras. Kad tās sasalušas, liec kastītē vai saldējamā maisiņā un uzglabā, līdz buš vajadzība likt lietā. 

Avots: Wikihow.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu