7 viltības, kuras paveikt virtuvē ar ledu

7 viltības, kuras paveikt virtuvē ar ledu

Teju katrā mājā atradīs formiņa ledus saldēšanai, pie tam, iespējams, ne viena vien. Šī virtuves palīga īpašnieki noteikti pat neiedomājas, cik daudz labuma var iegūt ar šo formiņu palīdzību. Neskaitot dzērienu atdzesēšanu, ledum ir vēl vismaz 3 funkcijas, bet pašai formai - 4. Kopumā - 7 padomi, kuri noderēs katrā mājsaimniecībā.

Padomi ledus un ledus formas daudzveidīgai lietošanai

Īsā laikā likvidē liekos taukus no buljona. Zupa sanāca pārāk trekna? Caurdurī ieber lielāku daudzuma ledus un ievieto to zupas katlā tā, lai ledus būtu nosegts apmēram 0,5 cm. Augšējais tauku slānis momentā atdzisīs un pielips pie sieta. To viegli varēsi nomazgāt un zupa kļūs mazāk trekna.

Vieglāk sakult olu baltumu un masas vairāk. Olu baltuma sakulšana līdz biezai masai - grūts un laikietilpīgs process, bet ne tad, ja kulšanas sākumā pie olu baltuma pievienosi dažus ledusskabaliņus. Kulšanas laiks saruks, bet pašas masas kļūs divas reizes vairāk.

Remdē sāpes. Šī ir otra populārākais ledus pielietošanas veids, tūlīt aiz dzērienu atdzesēšanas. Ne tikai sasitumi, bet arī nelieli apdegumi un iegriezumi kļūst mazāk sāpīgi, ja pie tiem pieliksi ledu.

Saldēti vīna gabaliņi. Oriģināls noformējums vienkārši gards produkts. Vīns "sevi parādīs no citas puses" un atklās jaunus aromātus un garšas, kuras nesaņemsi, ja vīna temperatūra būs virs 0 grādiem. Vari baudīt vienus pašus šos gabaliņus, vai izmantot tos vīna dzesēšanai, lai neatšķaidītu to ar ūdeni.

Zaļumi ar sviestu/eļļu. Sajauc sasmalcinātus zaļumus ar mīkstu sviestu un sasaldē, lai maksimāli saglabātu zaļumu aromātu un garšu. Kartupeļi, kuriem pievienosi šādu kubiņu, pat ziemā garšos kā vasarā. 

Saldēti, blendēti zaļumi. Zupās labāk iederēsies vienkārši sasaldēti zaļumi, kuri iepriekš ar blenderi samalti putriņa un tad sasaldēti kubiņos, izmantojot ledus saldēšanas formiņas.

Saldēti kafijas kubiņi. Vasarā karsta kafija tik ļoti neiepriecina. Palīgā nāk kafija, kas sasaldēta kubiņos! Iedarbība ir tieši tāda pati, tikai tai ir cita forma un mazliet citādāka garša. Uzvāri stiprāku kafiju, sasalde kubiņus un pēc tam ieliec pienā. Stipras kafijas cienītājiem, kas bauda to bez cukura, bet ar pienu, šāds pasniegšanas veids vasarā kļūs neaizstājams.

Avots: Sovkusom.ru

Foto: Depositphotos.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes