Reiz pa reizei sakārojas šķēli karstas, sierīgas picas. Nav noslēpums, ka svarīga ir katra sastāvdaļa - gan mīkla, gan pildījums. Īpašu lomu spēlē arī picas mērce, kas savieno visas garšas. Tradicionāli šīs mērces pamatā ir tomāti. Lūk, 5 padomi, kuri picas mērci padarīs vēl labāku!
5 padomi gardas picas mērces pagatavošanai
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ja tomāti ir skābi, pievieno nedaudz cukura, tas sabalansēs garšu. Vidēji uz 200 g tomātu pievieno ne vairāk kā 1 tējkaroti cukura.
Daudzās mērcēs tiek pievienots ķiploks. Lai tā garšu padarītu maigāku, viegli apcep to eļļā vai nedaudz pavāri un tikai pēc tam pievieno mērcei.
- Ja ledusskapī nav ne tomātu, ne tomātu pastas, kā aizvietotāju var izmantot arī kečupu. Lai tā garšu padarītu interesantāku un intensīvāku, pievieno apceptu sīpolu un ķiploku, pievieno dažādus garšaugus un uzvāri.
Svaigu tomātu mērceDepositphotos.com
- Atceries, ka atdziestot, mērces paliek biezākas, tāpēc nav nepieciešams tās ilgi karsēt.
- Itāļi uzskata, ka jebkuras mērces recepte var tikt bezgalīgi modificēta, paļaujoties uz intuīciju. Tāpēc, pievienojot garšvielas un garšaugus, uzticies savai gaumei. Galvenais noteikums: visām sastāvdaļām jābūt harmonijā un ir labi jāsader ar izvēlēto pildījumu.
Avots: Volshebnaya-eda.ru