Dilles visam gadam: kā saldēt?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Dilles ir viens no iecienītākajiem garšaugiem, kuru tik plaši izmantojam, Jāatzīst, ka tās, īpaši nesezonā, ir dārgi pirkt, taču lēti audzēt un viegli sagatavot ilgstošai uzglabāšanai.

Svaigas dilles ir svarīgs papildinājums daudziem ēdieniem, Neskaitot to neaizvietojamību marinējot dārzeņus, tās ir neaizvietojamas dip mērcītēs. Bieži izmanto arī gatavojot jūras veltes, pievieno dažādiem kartupeļu ēdieniem, atsvaidzina zupas vai papildina biezpienu. 

Diļļu dipi mērcīte

Foto: Depositphotos.com

Sarūpē vasaras sezonā labi daudz diļļu, lai tev tās būtu pieejamas cauru gadu. 

Diļļu saldēšana ir ātrs un vienkāršs process. Noskalo tās kārtīgi aukstā, lai atbrīvotos no liekajiem netīrumiem, kārtīgi nopurini mitrumu un starp papīra dvieļiem nosusini. Izglāk cepamo papīru, uz tā saliec diļļu zariņus - vari likt veselus vai arī sasmalcināt. Ja izvēlies smalcināt, izklāj dilles plānā kārtā un liec saldētavā. Kad dilles kārtīgi sasalušas, vari tās pārvietot kastītē vai maisiņā un saldēt nākošo porciju. 

Foto: Depositphotos.com

Avots: Thebalanceeveryday.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu