Kā ķiršus saglabāt ilgāk svaigus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Biji laukos un salasīji lielāku bļodu ar ķiršiem vai iegādājies dažus kg tirgū, lai nav tik bieži jābrauc pakaļ, bet ko nu - tik daudz ātri neapēdīsi. Kur un kā uzglabāt ķiršus, lai tie ilgāk būtu svaigi, nesavītuši un nebojājas? Nekā sarežģīta!

Uzlabāšana vēsumā ir galvenais faktors, lai ķirši ilgāk saglabātos svaigi. Speciālisti apgalvo, ka stundas laikā istabas temperatūrā, ķirši var sabojāties vairāk, nekā esot diennakti ledusskapī. Tāpēc, pēc iespējas ātrāk, savus salasītos vai iegādātos ķiršus nogādā ledusskapī, vēlams, iesaiņotus plastmasas maisiņā.

Foto: Depositphotos.com

Mazgā tos aukstā ūdenī un tikai pirms pašas lietošanas. Pirms uzglabāšanas tos mazgāt noteikti nevajag, jo ūdens sasūcas ķiršu kātiņos, nonāk līdz pašai ogai un izraisa to paātrinātu bojāšanos.

Ķiršus var arī saldēt. Atbrīvo no kauliņiem, bet, ja vēlies, vari saldēt gan ar kauliņiem, gan kātiņiem. Izklāj tos vienā kārtā un liec saldētavā. Kad tie kārtīgi sasaluši, pārber maisiņā vai trauciņā, kurā tev būs ērtāk ogas uzglabāt.

Foto: Depositphotos.com

Avots: Thekitchn.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu