Biji laukos un salasīji lielāku bļodu ar ķiršiem vai iegādājies dažus kg tirgū, lai nav tik bieži jābrauc pakaļ, bet ko nu - tik daudz ātri neapēdīsi. Kur un kā uzglabāt ķiršus, lai tie ilgāk būtu svaigi, nesavītuši un nebojājas? Nekā sarežģīta!
Kā ķiršus saglabāt ilgāk svaigus?
Uzlabāšana vēsumā ir galvenais faktors, lai ķirši ilgāk saglabātos svaigi. Speciālisti apgalvo, ka stundas laikā istabas temperatūrā, ķirši var sabojāties vairāk, nekā esot diennakti ledusskapī. Tāpēc, pēc iespējas ātrāk, savus salasītos vai iegādātos ķiršus nogādā ledusskapī, vēlams, iesaiņotus plastmasas maisiņā.
Mazgā tos aukstā ūdenī un tikai pirms pašas lietošanas. Pirms uzglabāšanas tos mazgāt noteikti nevajag, jo ūdens sasūcas ķiršu kātiņos, nonāk līdz pašai ogai un izraisa to paātrinātu bojāšanos.
Ķiršus var arī saldēt. Atbrīvo no kauliņiem, bet, ja vēlies, vari saldēt gan ar kauliņiem, gan kātiņiem. Izklāj tos vienā kārtā un liec saldētavā. Kad tie kārtīgi sasaluši, pārber maisiņā vai trauciņā, kurā tev būs ērtāk ogas uzglabāt.
Avots: Thekitchn.com