Atvieglo darbu blenderim: produktu secība smūtija gatavošanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Viegli pagatavojamie smūtiji - viss blenderī un dzēriens gatavs, vai ne? Izrādās, ka viss nav tik vienkārši. Lai atvieglotu darbu blenderim un smūtijs sanāktu maksimāli perfekts ar savienotām garšām un izdevušos tekstūru, ir svarīgi kādā secībā sastāvdaļas ievieto blenderī.

Lūk, kādā secībā jāievieto sastāvdaļas blenderī:

1. Šķidrumi

Neatkarīgi no šķidruma veida ko izmantosi - pienu, sulu, tēju vai kafiju - lai šī ir pirmā sastāvdaļa, kuru ielej blenderī. Šķidrums blendera apakšējā daļā ļauj maisītājam izveidot "virpuli" un tādejādi viegli vilkt uz leju pārējās sastāvdaļas - dārzeņus, augļus, ogas, ledu. 

Atceries - šķidruma daudzums ietekmē smūtija konsistenci - jo mazāk šķidruma, jo biezāks un krēmīgās izdosies dzēriens.

Melleņu - kakao smūtijs

Foto: Depositphotos.com

2. Pulveri un saldinātāji

Ja pievieno jebkāda veida pulverus, piemēram, proteīna vai saldinātājus, tādus kā medu, dateles, pūdercukuru - pievieno tos tūlīt pēc šķidrās bāzes. Ir svarīgi, lai šīs sastāvdaļas ir labi sablendētas, kārtīgi izšķīst un vienmērīgi sajaucas ar visu dzērienu. 

Proteīna pulveri var padarīt smūtijus īpaši biezus un tumīgus. Tomēr, ja pievienosi tos blenderī kā pēdejo sastāvdaļu, pastāv liela iespēja, ka tas kārtīgi nesajauksies un neizšķīdīs, tādejādi izveidosies nepatīkama krītaina tekstūra ar traucējošu pulvera garšu.

3. Zaļumi

Nākošo vietu blenderī ieņem lapu zaļumi. Kalē kāpostus, spinātus, dīkstus un citus zaļumus ievietojot tieši šajā brīdī, vari bū drošs - tie kārtīgi sablendēsies. Neaizmirsti likvidēt cietos kātiņu, ja tādi ir.

Padoms: Šajā brīdī vari arī jau mazliet sablendēt produktus, kas atrodas blenderī, jo zaļumi nereti aizņem vairāk laika, lai sablendētos krēmīga masā.

Zemeņu - banāna smūtijs

Foto: Depositphotos.com

4. Mīkstas struktūras sastāvdaļas

No šīs vietas blenderī tiks ievietotas sastāvdaļas, balstoties uz to cietību, sākot ar mīkstākajām. Šajā slānī būs tādi produkti kā jogurts, tofu siers, zemesriekstu sviests u.tml.

5. Svaigi augļi, ogas, rieksti un sēklas

Tagad met blenderī svaigas, košas ogas, augļus, dažādus citrusus, avokado, neaizmirsti arī par riekstiem un sēkliņām. Lai tie labāk sablendētos, ieteicams lielākās sastāvdaļas sagriezt gabaliņos - tas vairāk attiecas tieši uz augļiem. Īpaši svarīgi sadalīt mazākos gabalos ir tas, ja tavs blenderis nav īpaši jaudīgs.

Spinātu - ananasu smūtijs

Foto: Depositphotos.com

6. Saldētas, cietas sastāvdaļas

Kā pēdējie produkti, ar ko noslēgt blendera kārtošanu smūtija pagatavošanai ir saldētas ogas, augļi un ledus. Šo smagāko produktu svars palīdz nospiest uz leju pārējo blendera saturu, tādejādi arī veiksmīgāk sablendējamu. 

Kad viss salikts - laiks blendēt un pasniegt!

Avots: Thekitchn.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu