4 veidi, kā sagatavot rabarberus uzglabāšanai

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Ja rabarberu daudz un nav spēka visus notiesāt, saglabā tos dienām, kad tie vairs dārzā nebūs pieejami. 4 risinājumi, kā sagatavot rabarberus lietošanai nesezonā!

1. Saldē. Nomazgā, kārtīgi nosusini, notīri un sagriez sev tīkama izmēra gabaliņos. Sadali nelielās porcijās un saldē. Kad vēlies lietot, atliek izņemt no saldētavas, atlaidināt un likt ķīseļos, pīrāgos vai baudīt vienkārši ar cukuru.

Saldēti rabarberi

Foto: Receptes.lv

2. Vāri ievārījumus. Klasika nenoveco. Vāri rabarberus vienus pašus vai kopā ar kādu sev iemīļotu augli vai ogām, pildi burciņās - vāciņš virsū un baudi, kad vien uznāk vēlme.

Rabarberu ievārījums ar vanilīna cukuru

Foto: Receptes.lv

3. Vāri sīrupu. Rabarberi, cukurs un ūdens - tik vien vajadzīgs, lai pagatavotu gardu sīrupu, kas ļaus caru gadu izbaudīt vasaras garšu.

Rabarberu sīrups

Foto: Receptes.lv

4. Gatavo kompotu. Sastāvdaļas tādas pašas kā sīrupam - augļus burciņā, pa virsu uzber cukuru un pārlej ar aukstu ūdeni. Pasterizē, kārtīgi aizvāko, noliec aukstumā un uzglabā visu gadu. 

Rabarberu un zemeņu kompots

Foto: Receptes.lv
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu