Mēs visi, visticamāk, esam piedzīvojuši to briesmīgo brīdi, kad vienīgais, ko var sajust mērcē ir sāls. Neatkarīgi no tā vai esi reducējis mērci līdz pārāk biezai konsistencei vai arī nedaudz pārcenties ar sāls daudzumu gatavošanas procesā, centies to izlabot ar šiem padomiem, pirms to izlej.
Pārsālīji mērci? Lūk, kā to labot! (1)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mērces glābšanas scenārijs ir atkarīgs no mērces veida:
- Krējuma un sviesta bāzes mērcēm pievieno papildus krējumu vai brūno cukuru, lai neitralizētu sāls garšu.
- Tomātu mērcēm (gan no svaigiem, gan mērcēm un pastām) arī brūnais cukurs radīs tīkami saldu kontrastu, klāt pievienojot vēl arī papildus tomātus, ja mērce ir daudz par daudz sāļa.
- Vieglākām mērcēm, kas gatavotas no zaļumiem, pievieno nedaudz citrona sulas, tā skābums palīdzēs izlīdzsvarot garšas.
Uzlabojama ir arī mērces konsistence:
- Ja mērce sanākusi pārāk bieza, atšķaidi to ar buljonu, kas nav pārlieku pārsātināts ar garšvielām.
- Vīna pievienošana arī ir viena no metodēm, tomēr tā ir mazliet sarežģītāka. Ja pilnībā neizgaros alkohols, mērce iegūs rūgtenu piegaršu. Ja tomēr izvēlies papildināt mērci ar vīnu, esi gatavs to ilgāku laika posmu karsēt, lai iztvaicētos viss tajā esošais alkohols.
Avots: Popsugar.com