Pārsālīji mērci? Lūk, kā to labot! (1)

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Mēs visi, visticamāk, esam piedzīvojuši to briesmīgo brīdi, kad vienīgais, ko var sajust mērcē ir sāls. Neatkarīgi no tā vai esi reducējis mērci līdz pārāk biezai konsistencei vai arī nedaudz pārcenties ar sāls daudzumu gatavošanas procesā, centies to izlabot ar šiem padomiem, pirms to izlej.

Mērces glābšanas scenārijs ir atkarīgs no mērces veida:

  • Krējuma un sviesta bāzes mērcēm pievieno papildus krējumu vai brūno cukuru, lai neitralizētu sāls garšu.

Puravu mērce

Foto: Receptes.lv
  • Tomātu mērcēm (gan no svaigiem, gan mērcēm un pastām) arī brūnais cukurs radīs tīkami saldu kontrastu, klāt pievienojot vēl arī papildus tomātus, ja mērce ir daudz par daudz sāļa.

Maltās gaļas mērce ar tomātiem

Foto: Receptes.lv
  • Vieglākām mērcēm, kas gatavotas no zaļumiem, pievieno nedaudz citrona sulas, tā skābums palīdzēs izlīdzsvarot garšas.

Uzlabojama ir arī mērces konsistence:

  • Ja mērce sanākusi pārāk bieza, atšķaidi to ar buljonu, kas nav pārlieku pārsātināts ar garšvielām.
  • Vīna pievienošana arī ir viena no metodēm, tomēr tā ir mazliet sarežģītāka. Ja pilnībā neizgaros alkohols, mērce iegūs rūgtenu piegaršu. Ja tomēr izvēlies papildināt mērci ar vīnu, esi gatavs to ilgāku laika posmu karsēt, lai iztvaicētos viss tajā esošais alkohols.

Vistas fileja vīna - saldā krējuma mērcē

Foto: Receptes.lv

Avots: Popsugar.com

Komentāri (1)CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu