Svaigas zivis un jūras produkti – kā nekļūdīties iegādājoties un gatavojot?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Zivis un jūras veltes - cik daudz tu par tam zini? Šie bezgala gardie produkti var būt pagatavoti perfekti tikai tad, ja iegādāsies tos svaigus un ievērosi dažus padomus gatavošanā!

  • Iegādājoties saldētas zivis vai jūras veltes, pievērs uzmanību ledus biezumam, lai nebūtu tā, ka tas vairākas reizes pārsniedz paša produkta svaru.
  • Svaigas zivs žaunas ir koši sarkanā krāsā, obligāti ņem to vērā!
  • Pirms zivs gatavošanas, ja tā bijusi saldēta, pārliecinies, lai tā ir pilnībā atkususi.

Zivs fileja dārzeņu mērcē

Foto: Receptes.lv
  • Lai saldēta zivs ātrāk atlaidinātos, to var iemērkt aukstā ūdenī, kuram pievienots sāls.
  • Atbrīvo zivis no zvīņām bez pūlēm - iemērc zivi uz dažām minūtem vārošā ūdenī, bet pēc tam uzreiz aukstā.
  • Izvairies no atkārtotas zivs uzsildīšanas, tā kļūs sausa.
  • Pirms cep jūras zivis, 10-15 minūtes pirms tam, apslaki tās ar citrona sulu.

Grilēts jūras asaris

Foto: Receptes.lv
  • Ja plāno zivi vārīt, liec to vārošā nevis aukstā ūdenī, jo tad tā būs maksimāli maiga un sulīga. Lai vārīšanās procesa laikā zivs neizjuktu, 10 minūtes pirms liec to ūdenī, apkaisi ar sāli.
  • Pirms cepšanas, atbrīvo zivi no liekā mitruma, izmantojot papīra dvieļus, tā iegūsi sulīgu zivi no iekšpuses, bet ar zeltainu, kraukšķīgu ādiņu.

Cepts lasis ar baltvīnu

Foto: Receptes.lv
  • Pasniedzot, dekorē ar citronu – ne vien skaisti, bet arī lieliski papildinās garšu.
  • Ja esi ticis pie vēžiem, svarīgi – vāri tos tikai un vienīgi dzīvus!

Vārīti vēži

Foto: Receptes.lv
  • Ja šaubies par zivs vai jūras velšu svaigumu, necenties to netīkamo aromātu vai garšu nomākt gatavošanas procesā. Met ārā un iegādājies jaunus produktus. Veselība tomēr pirmajā vietā!

Avots: Originalfood.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu