Pirms gatavo, noskaidro vislabāko produktu un garšvielu saderību

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Garšvielas un garšaugi - vai bez šiem aromātiskajiem, krāsainajiem un garšu papildinošajiem produktiem maz iedomājamas mūsu maltītes? Diez vai! Bet svarīgi ir zināt, kādas garšvielas un garšaugi ir īpaši piemēroti konkrētiem ēdieniem! Izglītojies un uzlabo savas kulinārās iemaņas!

Lai padarītu cūkgaļu garšīgu un aromātisku, pie gaļas nepieciešams pievienot melnos piparus, sasmalcinātu ķiploku, maltu koriandru, timiānu un sarkano čili piparu.

Čili cūkgaļa

Foto: Depositphotos.com

Vistas gaļas garšas bagātināšanai iesaka pievienot papriku, kurkumu, ingveru, koriandru un kariju. Nepatīkamu aromātu vistas gaļai iespējams noņemt ar ķiploku. Lai piešķirtu vistas gaļai piesātinātu toni, izmanto garšvielas, kas raksturīgas austrumu zemēm - kurkumu un paprikas pulveri.

Vistas filejas un saldā krējuma mērce ar kariju

Foto: Depositphotos.com

Lai bagātinātu un uzlabotu jēra gaļas garšu, pievieno tai pētersīļus, dilles, rozmarīnu, lauru lapas, sarkanos un melnos piparus. Šīs garšvielas un garšaugi piešķirs patīkami pikantu garšu.

Grilēti jēra stilbiņi ar rozmarīnu

Foto: Depositphotos.com

Pagatavotai zivij, lai uzlabotu garšu, pārslaki pāri nedaudz citronu sulas. Tāpat pie zivju un jūras velšu ēdieniem ''piestāv'' fenhelis, rozmarīns, dilles un baltie pipari.

Svaigi dārzeņi citronu mērcē ar jūras veltēm

Foto: Depositphotos.com

Arī dārzeņu ēdieniem var, un pat vajag pievienot garšvielas un garšaugus, lai iegūtu izsmalcinātu garšu un aromātu. To īstenot palīdzēs ķiploks, lauru lapas, dilles, ingvers, baziliks, timiāns, bārbele. Šie garšaugi labi iederēsies arī sēņu ēdienos.

Krāsnī cepti dārzeņi ar garšaugiem

Foto: Depositphotos.com

Kartupeļi daudzu valstu virtuvēs ir viens no galvenajiem produktiem un tiek izmantots daudzu ēdienu gatavošanā. Lai atraisītu šī dārzeņa garšu, ēdienā der pievienot baziliku, dilles, ķimenes un melnos piparus.

Zaļie kartupeļi

Foto: Depositphotos.com

Maltas garšvielas jāizmanto mazos daudzumos, jo šādā formā tiem ir īpaši spēcīgs aromāts un garša. Garšvielas labāk pievienot pannā, kas ir ar uzkarsētām taukvielām, tadejādi labāk atbrīvosies visas garšu nianses.

Sālim piemīt īpaša ietekme, šī garšviela pastiprina citu piedevu garšu, tāpēc neaizraujies ar sāls pievienošanu ēdieniem, lai ar garšvielām nenomāktu paša ēdiena garšu. 

Ēdienu vārīšanas procesā, garšvielas jāpievieno procesa beigās, lai to aromāts neiztvaikotu. Tieši tāpat, ja cep pannā vai gatavo krāsnī. Tāpat arī ar svaigajiem garšaugiem. Tie vienmēr jāpievieno gatavošanas beigās, lai garša būtu maksimāli spēcīga un izteikta. Karstuma ietekmē zaļumu aromāts izgaro un pazūd arī košā, piesātinātā krāsa. 

Avots: Originalfood.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu