Kā izvēlēties gaļu šašlikam?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Veiksmīga recepte, pareiza cepšana, gardas mērces - tā vienā balsī teiks šašliku cienītāji. Un viņiem būs taisnība, bet izvēloties neatbilstošu gaļu, šašliks neizdosies tik gards kā iecerēts. Tāpēc pirms došanās piknikā, pirmkārt, jāparūpējas par labas, kvalitatīvas gaļas iegādi!

Jāzimanto atdzesēta gaļa, lai tā nebūtu sīksta.

Nav vērts izmantot saldētu vai atkausētu gaļu, jo pagatavojot tai nebūs laba, baudāma struktūra un tā juks ārā. Labāk izvēlēties svaigu, atdzesētu gaļu, kurai kārtīgi notecinātas asinis. Gabaliem jābūt stingriem un vienmērīgiem.

Gaļai noteikti nedrīkst būt ķīmisks aromāts vai tāds, kas rada aizdomas par gaļas bojāšanos. Vizuāli svaigāka gaļa būs sausa, spīdīga un vienmērīgā krāsā.

Cūkgaļas šašliks "Labais" ar dārzeņiem

Foto: Receptes.lv

Jāizvēlas tāds gaļas gabals, kas nav cīpslains un ir bez lieliem speķa gabaliem (negodprātīgi pārdevēji bieži gaļas gabalus stendā novieto tā, lai šie trūkumi nebūtu redzami). 

Ja nav citas iespējas, var pirkt vienu reizi saldētu gaļu. Lai pārbaudītu vai gaļa bijusi saldēta tikai vienu reizi, paņem gabalu rokās un pasildi to ar pirkstiem, tajās vietās, kur piekļuva siltums, gaļai jākļūst tumšākai, ja tā nav, tad gaļa ir saldēta un atkausēta vairākas reizes.

Cūkgaļa - universālākā un piemērotākā gaļa šašlikam. Šī gaļa ir nopērkama teju katrā pārtikas veikalā un izvēle ir tiešām plaša. Iesaka izvēlēties gaiši rozā gabalus ar nelielu tauku kārtiņu. Tieši šašlika gatavošanai nav ieteicami filejas gabali, jo tie būs pārāk sausi un sīksti.

Cūkgaļas šašliks ar tomātiem

Foto: Receptes.lv

Klasiskā Kaukāza šašlika gatavošanā izmanto jauna, svaiga jēra gaļu. Tādu ne vienmēr izdosies atrast, tāpēc, ja nu neizdodas, tad izvēlies jēra gaļas gabalu, kurš ir koši sarkanā krāsā. Rubīna tonis jēra gaļai norāda uz to, ka tā nav pirmā svaiguma. Pēc šašlika izcepšanas, ieteicams to uzreiz notiesāt, jo tas ātri atdziest un kļūst grūtāk sakožams.

Liellopa gaļa ir visnepiemērotākā šašlika gatavošanai, jo tā ir viscietākā un sīkstākā. Ja nav pieejams cits gaļas veids tikai liellops, centies izvēlēties pēc iespējas jaunāka dzīvnieka gaļas gabala izgriezumu un pēc krāsas maksimāli gaišāku. No visiem pieejamajiem liellopu gaļas veidiem, ja jāizvēlas šašlika gatavošanai, labākais variants būs tieši teļa gaļa.

Teļa gaļas šašliks

Foto: Receptes.lv

Viens no pēdējā laika ekonomiskākajiem un nu jau arī ļoti iemīļotiem šašlikiem ir no vistas gaļas. Piemērotākie gabali būs stilbi un šķiņķīši.

Vistas šķiņķīšu šašliks citronu sulā un adžikā

Foto: Receptes.lv

Svarīgi ir ne vien izvēlēties pareizu gaļu, bet pēc tam to arī pareizi sagriezt gabaliņos! Noteikti tos nedrīkst griezt pārak mazus, jo pēc izcepšanas tie paliks sausi. Tomēr nevajadzētu griezt arī pārspīlēti lielus, jo tad cepšanas procesā, ārpuse var sākt jau degt, bet viducis joprojām būs jēls. Ja izvēlētais gaļas gabals ir pārāk sauss, iesaka to uz iesma vērt pamīšus ar speķa gabaliņiem, lai iegūtu sulīgāku šašliku,

Ja ņemsi vēra visus nosacījumus - labu marinādi, piemērotu gaļu, pareizu tās sagatavošanu, tad tavs šašliks izdosies nevainojami!

Avots: Originalfood.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu