5 noteikumi, lai olu kultenis izdotos īpaši gards

5 noteikumi, lai olu kultenis izdotos īpaši gards

Olu kulteņi ir viens no iecienītākajiem brokastu ēdieniem, taču, ja ir kāre pēc ātras, siltas maltītes, olu kultenis iederēsies kā uz pusdienu, tā arī vakariņu galda. Pie tam, ir valstis, kurās olu kutleņus un omletes biežāk pat ēd vakariņās, nevis brokastīs. Lai tavs iecienītais olu kultenis sanāk perfekts, ievēro 5 vienkāršus ieteikumus!

1. Sakul olas īsi pirms cepšanas

Olu kultenis ir viens no nedaudzajiem ēdieniem, kura gatavošana īpaši nenogurdina. Lai būtu drošs, ka uz tava šķīvja būs vispufīgākais olu kultenis, olas jākuļ īsi pirms brīža, kad plāno tās liet uz pannas. Jāsakuļ kārtīgi, lai olas baltums un dzeltenums sajauktos un iegūtu vienmērīgu, maigi dzeltenu toni un uzreiz jālej siltā pannā, kurā izkausēts sviests.

Olu kultenis ar majonēzi

2. Lai iegūtu krēmīgāku kulteni, saki "jā" skābajam krējumam

Kārtīga karote skābā krējuma ir slepanā sastāvdaļa, kas olu kultenim piešķir bagātīgu, īpaši krēmīgu tekstūru. Lai arī ļoti neuzkrītoša, garša ir jūtama un garšas kārpiņām tīkama. Rezultātu dos jebkurš skābais krējums, tomēr vislabāko rezultātu sasniegsi izmantojot pēc iespējas treknāku krējumu. Cik daudz pievienot? 1 tējkaroti uz katru sakulto olu! 

Olu kultenis ar skābo krējumu

3. Garšvielas pievieno pirms cepšanas

Lai iegūtu pilnīgāku un bagātīgāku garšu, papildini olas ar sāli un pipariem pirms cepšanas, nevis brīdī, kad pasniedz jau gatavu maltīti. Ja garšvielas pievieno olu kulšanas procesā, tās kārtīgi iejauksies olu masā un vienmērīgi būs jūtamas ne tikai kulteņa virspusē, bet visur.

4. Zema temperatūra būs tavs sabiedrotais

Lēni un zemā temepratūrā - tas ir moto olu kulteņu cepšanai. Cepot uz mazas liesmas, gatavošanās process norit vienmērīgāk un mazāk iztvaiko ūdens, tādejādi iegūstot maigākus un baudāmākus gabaliņus.

Maigais olu kultenis

5. Noņem pannu no uguns vēl pirms olas ir līdz galam gatavas

Atceries, ka produkts turpina gatavoties arī pēc noņemšanas no uguns, jo panna joprojām ir karsta. Katru reizi, kad gatavo kulteni, paturi šo prātā un ņem pannu nost no uguns kamēr kulteņa gabaliņi vēl ir gaiši un gaisīgi.

Avots: Thekitchn.com

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes