Kā uzglabāt ilgāk sieru, sviestu un citus produktus?

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Siers, sviests, milti, majonēze, medus, sarkanās garvielas - ikdienišķi produkti, kuri ir katram no mums mājās, bet vai zini kā tos maksimāli ilgi saglabāt svaigus, aromātiskus un izmantojamus?! Jāievēro daži, pavisam vienkārši noteikumi un tu būsi ieguvējs, jo nebūs nekas jāizmet ārā!

Siers

Ļauj tam elpot. Ietin to porainā papīrā. Ja pa rokai nav siera papīra, derēs arī pergaments. Izvairies no ietīšanas folijā vai plastmasas iepakojumiem. Ja sieram nepiekļūst pietiekošs daudzums skābekļa, tas ātri izžūs.

Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Sviests

Ja sviests ir vairumā, droši vari sasaldēt to daļu, kuru zini, ka tuvākajā laika nelietosi, šādi visveiksmīgāk izvairīsies no produkta sabojāšanās. Ledusskapī, neatvērts sviesta iepakojums var uzglabāties vidēji mēnesi, saldētavā – apmēram gadu. Atstāj sviestu oriģinālajā iepakojumā, bet papildus iesaiņo speciālajā saldēšanas maisiņā. Īpaša pazīme, kas norāda uz to, ka sviestu neizmanto pārāk ātri un vajadzētu saldēt to, un ēšanai uzglabāt mazakus daudzumus – krāsas maiņa – ja sviests ārpuse ir tumšāks kā iekšā – ir noticis oksidēšanās process un sviests vairs nav svaigs.

Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Milti

Klasiskos miltus vari uzglabāt hermētiski noslēgtā traukā pat gadu, savukārt citādak ir ar pilnngraudu miltiem. Tos vēlams uzglabāt ne vien slēgtā traukā, bet arī vēsumā, jo tie satur augstu eļļas līmeni, tādejādi nepareizi uzglabājot, vieglāk sabojājas. Šo miltu svaigumu var pārbaudīt ar ožas palīdzību – svaigs tas būs teju vispār bez smaržas, savukārt, tiklīdz jūti asu vai rūgtu smaržu, zini, milti ir nelietojami.

Majonēze

Uzglabā to ledusskapja durvju plauktos. Novietojot to ledusskapja iekšejos plauktos, majonēze var par daudz atdzist un tad majonēze sāktu slāņoties. Ja turēsi iepakojumu kā ieteikts, varēsi majonēzi uzklabāt līdz pat 3 mēnešiem kopš iegādāšanās.

Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Sarkanās garšvielas

Sarkano garšvielu vieta ir ledusskapī. Paprika, kajēnas pipari, čili pulveris – saglabāsies svaigi ar spēcīgu garšu un krāsu, ja turēsis vēsumā. Karstums un gaisma iznīcina šīs īpašības.

Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Medus

Produkts, kuru vari uzglabāt mūžīgi, pat ja tas bijis atvērts, jo ferments, kuru bites pievieno medum, iznīcina baktērijas. Vienīgais padomms – neuzglabā ledusskapī, lai izvairītos no sacukurošanās. Ja medus ir sakristalizējies (sacukurojies), atdzīvini to – ielej pannā ūdeni, ieliec burciņu ar medu un lēnām to sildi, līdz visi kristāli zuduši, ik pa laikam der samaisīt.

Foto: Pexels.com, Depositphotos.com

Avots: Rd.com

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu