Gaļas cepšana folijā - tas ir tā vērts!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

Lai arī mēs esam pieraduši uzskatīt, ka ēdienu gatavošana cepeškrāsnī var būt visai laikietilpīga un sarežģīta, pagaidām nav izdomāts labāks veids kā pagatavot burvīgus kulināros šedevrus. Savukārt, ja Jūs pārzināt gaļas cepšanas noslēpumus, gardu un daudzveidīgu ēdienu pagatavošana aizņem daudz mazāk laika un enerģijas. Šajā rakstā Jūs varēsiet uzzināt, kā cept gaļu folijā. Kādēļ izvēlēties foliju?

Alumīnija folijā ir ērti cept praktiski jebkurus produktus: gaļu, zivis, dārzeņus, augļus… To var izmantot, lai pagatavotu asus ēdienus un saldus desertus, savukārt sastāvdaļas var būt sagrieztas gabaliņos vai samaltas, Jūs varat pievienot garšvielas, izdomāt dažādas receptes un īstenot savas ieceres.

Vienkāršais cūkgaļas cepetis garšaugos

Foto: Receptes.lv

Turklāt, lai ceptu gaļu folijā, nav nepieciešamas īpašas kulinārās iemaņas un ar šo uzdevumu tiks galā ikviens!

7 argumenti par labu folijai:

  1. Garšīgi! Gaļa tiek cepta savā sulā, tādēļ tā saglabā sulīgumu un aromātu, kā arī kļūst maiga.
  2. Veselīgi! Tiek saglabāta augstāka uzturvērtība kā tad, ja izvēlaties citus pagatavošanas veidus.
  3. Skaisti! Folija lieliski saglabā formu, tādēļ ar tās palīdzību var pagatavot gardas gaļas ruletes – galvenais pareizi ietīt gaļu!
  4. Ātri! Cepšana folijā neaizņem daudz laika – Jūs pagūsiet pagatavot ēdienu vēl pirms ciemiņu ierašanās.
  5. Ērti! Savukārt, ja notiek kāda kavēšanās – vienkārši atstājiet ēdienu folijā un tas vēl ilgi saglabās savu siltumu. Folija ļauj uzglabāt arī ēdienu atlikumus ledusskapī.
  6. Bez liekiem taukiem! Cepjot folijā nav nepieciešams pievienot daudz eļļas: mazāk kaitīgo tauku Jums un Jūsu figūrai.
  7. Vienkārši! Cepšanas veidne paliek tīra un Jums nav tā jāberž, jo visi tauki paliek folijas iekšpusē.

Cūkgaļas cepetis ar ķiplokiem

Foto: Receptes.lv

Kā notiek gaļas cepšana folijā?

  • Vispirms izklājiet uz galda folijas gabalu ar spīdīgo pusi uz augšu.
  • Pēc tam pagatavojamo ēdienu skaisti izklājiet vienā folijas malā, pievienojiet garšvielas un pārsedziet ēdienu ar otru folijas malu. Lai izvairītos no taukvielu noplūdes, plānu foliju lieciet divās kārtās.
  • Brīvās malas akurāti aizlokiet. Būtu jāizveidojas folijas “aploksnei”, kuru nedaudz jāpiespiež apkārt pašām cepjamā produkta malām.
  • Tagad ēdiens dodas uz cepeškrāsni: varat to cept uz restītēm vai arī cepšanas veidnē.
  • Cepiet ēdienu, līdz tas ir gatavs, pēc tam akurāti izņemiet to no cepeškrāsns, cenšoties neapdedzināties.
  • Ja nepieciešams, izveidojiet nelielu atveri un nolieciet ēdienu virs katliņa, tādējādi ļaujot iztecēt sulai.
  • Jūs varat arī pārgriezt folijas virspusi un atstāt ēdienu cepties vēl 5-10 minūtes, lai iztvaikotu mitrums un izveidotos kraukšķīga garoziņa.

Tas arī viss. Celiet ēdienu galdā un uzklausiet sajūsmināto gardēžu komplimentus!

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu