Brūkleņu laiks! Noderīgi padomi un receptes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Labas kvalitātes brūklenēm ir stingra, spīdīga miziņa bez tumšiem plankumiem. Ja miziņa ir sačokurojusies, tas nozīmē, ka ogas nav svaigas, ir zaudējušas sulu vai arī pārgatavojušās.

Brūkleņu ievārījums ar vaniļu

Foto: Depositphotos.com
  • Ja brūklenes mazgā, tad kātiņus, kas tām palikuši klāt, atdala tikai pēc mazgāšanas.
  • Ja salasītās vai nopirktās ogas nav laika uzreiz iekonservēt, tad tomēr jāpārliecinās, vai starp tām nav iebojājušās ogas, jo tās ātri sapelē un bojā pārējās.

Ābolu - brūkleņu kompots

Foto: Depositphotos.com
  • Brūklenes ir piemērotas kompotiem, ievārījumiem, biezeņiem, saldām un pikantām mērcēm. No tām gatavo arī uzlējumus un liķierus.
  • Brūklenes konservos labi sader ar āboliem, bumbieriem, citrusaugļiem un citām ogām; tās var konservēt arī kopā ar ķirbjiem, kabačiem un kāpostiem.

Svaigas brūklenes ar cukuru

Foto: Depositphotos.com
  • Vispopulārākās garšvielas, kuras pievieno brūkleņu konserviem, ir krustnagliņas, vaniļa, smaržīgie pipari, kanēļa miziņa, ingvers un kardamons.

Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galējaapgāds "Zvaigzne ABC"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu