Pīlādži un smiltsērkšķi. Noderīgi padomi un receptes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Konservēšanai vispiemērotākāsir tās pīlādžogas, kas lasītas pēcpirmajām salnām, jo tad ogas vairs nav tik rūgtas.

  • Ja pīlādžogas nolasītas agrāk - pirms salnām, tad tās pirms konservēšanas ieliek saldētavā, lai apsalst, un pēc tam izmanto pēc vajadzības.

Smiltsērkšķu - ābolu ievārījums ar apelsīnu

Foto: Depositphotos.com
  • Pīlādžogas ir paredzētas gan sasaldēšanai, gan kaltēšanai/ žāvēšanai. Saldēšanai paredzētās ogas nomazgā, uzber uz paplātes un pārkaisa ar pūdercukuru. Tad liek saldētavā un sasaldē. Pēc tam ogas var lietot neatlaidinātas.
  • Ievārījumos un biezeņos pīlādžogas labi sader ar āboliem, bumbieriem un cidonijām. Pīlādžu konservus izmanto gan cepumiem un kūkām, gan kā piedevu gaļas, it sevišķi medījumu gaļas ēdieniem.

Ābolu - pīlādžu ievārījums rudenīgiem biskvītiem

Foto: Depositphotos.com
  • Pīlādžogu rūgtenums konservos labi harmonē ar vaniļu, kanēli, citrona un laima miziņu, kā arī ar kardamonu un koriandru.

Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galējaapgāds "Zvaigzne ABC"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu