Upenes. Noderīgi padomi un receptes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

No upenēm gatavo ievārījumus, kompotus, želejas, marmelādes, sīrupus, pikantas mērces un biezeņus.

  • Konservēšanai vispiemērotākās ir nogatavojušās upenes - tādas, kas gandrīz vai gatavojas pārplīst, taču vēl nav sākušas sačokuroties.Upenes konservēšanai lasa saulainā rītā, kad nožuvusi rasa.

Asais upeņu biezenis

Foto: Depositphotos.com
  • Lai ogas ātrāk un vienkāršāk noplūktu no kātiņiem, izmanto parasto dakšiņu.
  • Ja upenes nepieciešams noskalot, to dara, pirms ir noplūkti kātiņi; pretējā gadījumā ogas kļūs bezgaršīgas.

Upeņu sīrups

Foto: Depositphotos.com
  • Sulai upenes tvaicē ar visiem kātiņiem. Arī sasaldēt ogas var ar kātiņiem.
  • Upenes ieteicams konservēt tūlīt pēc novākšanas vai nopirkšanas, tomēr, ja tas nav iespējams, ogas var arī uzglabāt ilgāk. Tās ir piemērotas sasaldēšanai, var saldēt gan atsevišķas ogas, gan biezeni. Labākais uzglabāšanas veids ir šāds: ogu ķekarus vienā kārtā uzber uz liela lēzena šķīvja vai paplātes un liek ledusskapī.

Svaiga upeņu želeja

Foto: Depositphotos.com
  • Upenes konservos labi sader ar jāņogām, avenēm, zemenēm, āboliem u. c. ogām vai augļiem.

Teksts no grāmatas "Konservēšanas rokasgrāmata", Iveta Galējaapgāds "Zvaigzne ABC"

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu