1. Izvēlies plombīru sorbeta vai augļu saldējuma vietā. Tiek uzskatīts, ka augļu saldējums ir mazāk kalorijām bagāts nekā parasts plombīrs. Tas tik tiešām tā ir! Taču plombīrs ar dabīgiem piena taukiem labāk pārstrādājās organismā nekā ledus, kura pamatā ir baltais cukurs. Gala rezultātā, tava figūra vieglāk sapratīs plombīru.
6 veidi, kā baudīt saldējumu mazāk kaitējot figūrai
2. Saldējums – nav deserts
Uztver saldējumu kā pamatēdienu un nekādā gadījumā neēd to pēc kārtīgām pusdienām vai vakariņām. Pagaidi vismaz stundu-pusotru, savādāk organisms netiks galā ar visiem ogļhidrātiem un daļu atliks uzkrājumos.
3. Izvēlies produktu bez cietes un augu taukiem.
Saldējums jau pats pa sevi ir kalorijām bagāts produkts, bet augu tauki un ciete – ir tīrākie ogļhidrāti. Turklāt, klasiskā saldējuma sastāvā tādu produktu nemaz nav.
4. Atsakies no saldējuma ar piedevām.
Labāk pašam pievienot svaigas ogas vai rūgto šokolādi.
5. Ēd saldējumu mazām porcijām – līdz 100g.
Tā organisms viegli pārstrādās saldumus enerģijā, kuru tu ātri patērēsi.
6. Ēd saldējumu līdz pusdienām vai pusdienlaikā.
Naktī, kad organisms jau tā strādā lēnāk, kuņģim vajadzēs daudz vairāk pūlēties, lai pārstrādātu apēstās kalorijas. Vēl jo vairāk, naktī mēs guļam un nekustamies, tātad nededzinam kalorijas un tās visas aizies uzkrāties uz tava vidukļa…