Padomi aromātisko zaļumu izmantošanai kulinārijā

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Zaļumu izmantošana ir vienkāršs veids, kā akcentēt ēdiena garšu, piešķirt tam izsmalcinātību bez liekām kalorijām, neizmantojot taukvielas. Neesat pārliecināti par sevi un neziniet ar ko sākt? Pamēģiniet pievienot baziliku un majorānu jūsu iemīļotajai tomātu mērcei vai pirms cepšanas ierīvējiet vistu ar timiāna un rozmarīna maisījumu. Tādi zaļumi kā koriandrs un piparmētra lieliski iederēsies salātos aziātu gaumē. Eksperimentējiet ar vairākiem zaļumiem vienlaicīgi, līdz atradīsiet sev tīkamo garšas kombināciju. Lūk, daži padomi aromātisko zaļumu izmantošanai kulinārijā.

Baziliks.

Neviens cits zaļums tā nepiešķir ēdienam vasaras garšu kā baziliks. Baziliks lieliski saskaņojas ar tomātiem un visa veida dārzeņu salātiem. Bazilika un anīsa maisījums pastiprinās Taizemes un Ķīnas virtuves ēdienu garšu. Ja jūs vēlaties pagatavot desertu, tad jūs spēsiet novērtēt kanēļa, bazilika un citrona garšas kokteili, it īpaši kombinācijā ar persikiem.

Ābolu biezenis ar baziliku

Foto: Depositphotos.com

Koriandrs.

Koriandrs ir populārs daudzās nacionālajās virtuvēs savas piesātinātās smaržas un aromāta dēļ, tai skaitā meksikāņu un vjetnamiešu virtuvē. Ēdamas ir visas šī auga daļas: kaltētas sēklas veselā vai maltā veidā, stiebri un lapas. Dažās Āzijas receptēs tiek izmantotas arī koriandra saknes. Augstā temperatūrā mainās korindra garša, tādēļ pievienojiet to ēdienam tieši pirms pasniegšanas.

Vistas zupa ar koriandru

Foto: Depositphotos.com

Lavanda.

Svaigi vai kaltēti lavandas ziedi piešķir smalku aromātu garšvielu maisījumam, kuru izmanto jēra gaļas, vistas un dārzeņu ēdienu pagatavošanai. Pamēģiniet lavandu pievienot arī vārītam krēmam.

Citronmētra.

Šis augs ēdienam piešķir citrona aromātu bez skābuma. Diemžēl, to ļoti reti var nopirkt, tādēļ vienkāršāk to ir izaudzēt pašiem. Citronmētra piešķir izsmalcinātu garšu vārītam krēmam, jogurtam un zemenēm ar putkrējumu. Tāpat to var izmantot kā aromātisku dekoru baltvīnam. Pievienojiet citronmētru tējai ar ledu.

Bērzu sula ar piparmētru un citronmētru

Foto: Depositphotos.com

Majorāns.

Majorāns pēc izskata un garšas līdzinās raudenei. Majorāns ir populārs Vidusjūras virtuvē. Tā viegli saldenā garša īpaši labi harmonizē ar gaļu un dārzeņiem.

Baklažānu un tomātu sacepums

Foto: Depositphotos.com

Raudene.

Vidusjūras raudenei ir maigāka garša nekā meksikāņu raudenei. Ar raudenes palīdzību var radīt neaizmirstamu mērci priekš spageti un picas. Raudene veido lielisku pāri ar čili.

Marinētas vistas cepetis

Foto: Depositphotos.com

Rozmarīns.

Pateicoties savam skuju aromātam un citrona niansei, šis augs augstu tiek vērtēts itāļu virtuvē, lai piešķirtu aromātu sautētai cūkas, jēra un vistas gaļai, kā arī mērcēm priekš makaroniem un zupām.

Cūkgaļas fileja ar rozmarīnu

Foto: Depositphotos.com

Salvija.
Salvija ar savu izteikti īpašo aromātu jau sen ir iecienīta Vidusjūras reģionos gan kulinārijā, gan dziedniecībā. Garajām, ovālajām sudrabotajām lapām ir viegli rūgtens, pikants aromāts. Parasti šo augu izmanto, lai piešķirtu aromātu gaļas ēdieniem un gaļas ēdienu piedevām.

Salvijas un šampinjonu salāti

Foto: Depositphotos.com

Piparmētra.

Piparmētru izmanto dažādu saldo un sāļo ēdienu gatavošanā. Tomēr vislielāko atzinību piparmētra ir ieguvusi kā brīnišķīgs desertu aromatizātors.

Biezpiena piparmētru krēms ar šokolādi un cepumiem

Foto: Depositphotos.com

Estragons.

Franči labāk par visiem pārējiem spēja novērtēt šo spilgto aromātu, kuru tie izmanto tradicionālo mērču pagatavošanai kopā ar kārveli, pētersīļiem un lokiem. Lai saglabātu estragona specifisko aromātu pievienojiet to ēdiena gatavošanas beigās.

Estragona un ķiploku sviests

 

Foto: Depositphotos.com

Timiāns.

Timiāns ir pati slavenākā garšviela ragū un zupu gatavošanā. Timiāns ir viens no universālākajām garšvielām. Tas labi harmonizē ar sarkano gaļu, putnu gaļu, dārzeņiem un arī ar āboliem un bumbieriem. Citrona timiāns lieliski saderēs kopā ar zivi, cukini, kukurūzu un fantastisku garšu tas veido ar avenēm, kazenēm un mellenēm.

Krāsnī cepti dārzeņi ar garšaugiem

Foto: Depositphotos.com

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu