Vienkārši pavāru padomi, kas noderēs arī Tev!

Vienkārši pavāru padomi, kas noderēs arī Tev!

Bieži darbojoties virtuvē, pat nenojaušam, cik ļoti mums var palīdzēt dažādi knifiņi! Kādam varbūt daudz kas jau zināms, kādam šie pavāru padomi būs pirmoreiz dzirdēti, bet lieki atgādināt nekad nenāk par ļaunu. Varbūt arī Tev noderēs kāds no tiem!

1. Sasaldē buljonu.

Ja vāri dārzeņus vai gaļu kādam noteiktam ēdienam, labāk dari to lielākā katlā, pievienojot sīpolus, ķiplokus, burkānus un dažādus garšaugus. Izvārītos produktus izmanto pēc nepieciešamības, bet buljonu sadali mazākos trauciņos vai burciņās un sasaldē. Kad būs nepieciešams buljons mērcei, sautējumam, kādam wok ēdienam vai kam citam, nebūs jāvāra no jauna. Nedaudz atlaidini un pievieno vēlamajam ēdienam gatavošanas procesā.

2. Tīri ingveru ar karoti!

Izrādās, ļoti viegli ir notīrīt ingveru ar karotes malu. Kā zināms, ingvera sakne nav gluži apaļas formas un, mizojot ar nazi, diezgan daudz labuma tiek nogriezts, tamdēļ droši izmanto karoti un vairāk vērtīgās saknes paliks izmantošanai.

3. Pievieno pastai eļļu!

Vārot jebkura veida pastu, pievieno ūdenim ne tikai sāli, bet arī eļļu, vēlams olīveļļu. Šādi pasta nesalips un neveidos neatšķetināmus spageti kalnus.

4. Ļauj nostāvēties izceptai gaļai!

Noņem gatavoto gaļu vai zivi no cepšanas virsmas īsu brīdi pirms gatavības, jo izceptais produkts vēl turpinās gatavoties 5 līdz 10 grādu temperatūrā dažas minūtes, attiecīgi sasniegs savu gatavību neatrodoties uz pannas vai cepeškrāsnī.

5. Noskalo pupiņas pirms vārīšanas!

Pavāri iesaka noskalot pupiņas pirms gatavošanas, šādi atbrīvojoties no vielām, kas veicina gremošanas traucējumus un vēdera uzpūšanos. 

6. Cep bekonu cepeškrāsnī nepiededzinot!

Bieži vien cepot bekonu uz pannas un gaidot pašu labāko tā kraukšķīguma brīdi, nemanot to pārcepam vai piededzinām. Tamdēļ pavāri iesaka bekonu cept cepeškrāsnī 200 grādos 15 līdz 20 minūtes, to izņemot īsu brīdi pirms gatavības. Kraukšķīgs un nepiededzis!

7. Izmanto dozējamu sāli!

Ne reti ir gadījušās situācijas, kad izmantojot sāli no sālstrauka, kas berams, iebirst vairāk, kā gribētos. Tāpēc ieteikums būtu izmantot atvērtus sāls traukus, no kuriem iespējams paņemt sāli šķipsnās vai tējkarotēs. Šādi dozējot nepieciešamo daudzumu.

Lai jautri piedzīvojumi virtuvē un garšām bagāti baudījumi!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes