Jaunumi

Reizi nedēļā ēd treknu zivi! Kāpēc? Veselīgi!

Reizi nedēļā ēd treknu zivi! Kāpēc? Veselīgi!

0
1. februāris

Daudzi pētījumi ir pierādījuši, ka treknas zivs lietošana uzturā veicina sirds veselību. Nesen zinātnieki ir atklājuši vēl kādu intriģējošu faktu : zivs pasargā jūsu locītavas no iekaisumiem. Ja reizi nedēļā uzturā lietosiet treknu zivi (piemēram, lasi) vai četras reizes nedēļā baudīsiet kādu liesāku zivi (piemēram, mencu ), jūsu risks saslimt ar reimatoīdo artrītu samazināsies divas reizes.

Kādās taukvielās cept, kādas izmantot saslātiem un uz maizes?

Kādās taukvielās cept, kādas izmantot saslātiem un uz maizes?

0
24. janvāris

Šodien, kad veikalu plaukti ar eļļām un ledusskapji ar sviestiem un margarīniem var kopā aizņemt pat vairākus metrus, vērts atcerēties svarīgu informāciju par mūsu virtuvē sastopamajām taukvielām un to sastāvu. Bez tradicionālajām saulespuķu, olīvu un rapšu eļļām, ir pieejamas arī vīnogu kauliņu eļļa, sojas un kukurūzas eļļa. Katrai no tām ir nedaudz savādāks sastāvs un līdz ar to arī pielietojums. Kādas taukvielas izvēlēties smērēšanai uz maizes, kādas kā piedevu salātiem un kādas cepšanai? Pateiksim priekšā!