Nedēļas tēma

Izrādās, ka cukurs vairs nav tikai cukurs!

Izrādās, ka cukurs vairs nav tikai cukurs!

29.07.2015

Daudz runāts par to, ka veikalu plauktos atrodamie pusfabrikāti satur dažādas neveselīgas sastāvdaļas. Bet izrādās, ka arī no pašu dārzā izaudzētām ogām gatavots ievārījums var saturēt palmu eļļu un konservantu, jo tie pievienoti cukuram.

 

 

Gatavojam ķiršus! Receptes.lv TOP 10

Gatavojam ķiršus! Receptes.lv TOP 10

27.07.2015

Saldais vai skābais, bet ķirsis ir tā oga, kura priecē gan lieu, gan mazu – labi garšo, labi smaržo un vēl ļoti veselīga! :) 10 vienkāršākas un sarežģītākas receptes Tev piedāvā Šefpavārs Grāpītis, lai ķiršu laiku izbaudītu uz visiem 100%.


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

 

Kā izvēlēties dabīgu un "dzīvu" pārtiku?

Kā izvēlēties dabīgu un "dzīvu" pārtiku?

24.07.2015

Ikdienā iegādājoties pārtikas produktus, mūsu izvēli nosaka produkta izskats un iepakojums, nereti arī maka biezums vai noskaņojums, taču uztura speciāliste Alise Kindzule iesaka pievērst lielāku uzmanību arī produktu dabīgumam. Tas ir īpaši svarīgi, jo liela daļa pārtikas produktu, ko ikdienā iegādājamies, nemaz nesatur tās uzturvielas, kuras vēlamies uzņemt.

Radām melleņu brīnumus  Top 10!

Radām melleņu brīnumus Top 10!

22.07.2015

Hei, mellenes taču gatavas! Mēs varētu nepaslinkot, aizstaigāt līdz mežam un pielasīt pilnus grozus. Nu labi, pietiks arī ar mazu spainīti :) Ātri noķeram iedvesmu, izlasām gudrus padomus un radīsim melleņu brīnumus virtuvē! :) Šefpavārs Grāpītis piedāvā uzņemt vitamīnus un saldināt ikdienu – melleņu recepšu TOP 10!

   
Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

 

Šodien gatavojam ievārījumus!

Šodien gatavojam ievārījumus!

15.07.2015

Gatavosimies ziemas mēnešiem kopā - šodien vāram ievārījumus, Šefpavārs Grāpītis palīdzēs! Vasaras mēneši ir tas laiks, kad daba lutina mūs ar savām veltēm – dārzeņi, auglīši, ogas – tas viss ir pieejams un vitamīniem bagāts, taču ko darīt ziemā, kad daba guļ un mūsu garšas kārpiņas lēnām sak aizmirst to, kā garšo vasara?


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Foto: PatherMedia/ScanPix

Baudi jaunos dārza labumus!

Baudi jaunos dārza labumus!

01.07.2015

Vasara ir tas laiks, kad daba un piemājas dārziņi priecē ar kārtīgu vitamīnu devu un garšām, kuras tumšajos ziemas vakaros jau paspētas aizmirst. Piedāvājam 6 receptes, lai baudītu tagad pieejamos dārza labumus


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

 

 

Siers - neatņemams Līgo svētku mielastā!

Siers - neatņemams Līgo svētku mielastā!

22.06.2015

Pēc nepilnas nedēļas klāt būs gada īsākā un gaišākā nakts – svinēsim Līgo svētkus. Latviešiem svētki ir tradīcijām bagāti, arī Līgo diena – pušķojam māju, pinam vainagus, lecam pāri ugunskuram, grilējam gaļu un, protams, sienam sieru!


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Receptes.lv iesaka šašliku TOP 10!

Receptes.lv iesaka šašliku TOP 10!

16.06.2015

Gaļas grilēšana vai cepšana uz iesmiem ir neatņemama vasaras un īpaši “Līgo” vakara sastāvdaļa. Saistoša ir ne tikai pagatavotā rezultāta notiesāšana, bet arī pats grilēšanas process. Vista, cūka, jērs, meža dzīvnieka gaļa – kas Tavam vēderam tuvāks?  Šefpavārs Grāpītis apkopojis 10 receptes, kuru vidū, katrs atradīs savu recepti, to vidū klasiskas un pārbaudītas vērtības, kā arī kas neierastāks un eksotiskāks!


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Receptes.lv klāj izlaiduma galdu!

Receptes.lv klāj izlaiduma galdu!

10.06.2015

Vasaras sākums ir laiks, kad ikkatras skolas pagalmā manām skolotājus ar ziedu klēpjiem, skolēnus un absolventus ar mirdzošām acīm, lepnus un priecīgus vecākus! Lai nosvinētu skaistos izlaiduma svētkus, aicinām ciemos radus, draugus, bet ko celsim galdā? Šefpavārs Grāpītis iesaka vienkāršas un ļoti garšīgas salātu, uzkodu un saldo ēdienu receptes, lai svētku dienā ilgs laiks nebūtu jāpavada virtuvē!


Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis

Receptes.lv iesaka - izvēlies pareizo malku grilēšanai!

Receptes.lv iesaka - izvēlies pareizo malku grilēšanai!

23.05.2015

Mēneša sākumā Šefpavārs Grāpītis iepazīstināja ar dažādajiem šašlika veidiem. Šoreiz pievērsīsimies nākošajai svarīgākajai lietai – ugunij, jeb kura koka malka vislabāk piemērota tik iecienītajam vasaras ēdienam?

Bieži vien kārdinošā smarža, ko jūtam kaimiņu dārzā, nav vis īpašā cūkas vai vistas gaļa, ko var iegādāties tikai vienā veikalā pilsētā, bet gan aromāts, kas rodas malkai degot. Tik svarīga malka ir arī tāpēc, ka degot tās dūmi iesūcas šašlikā, tādējādi padarot to daudz aromātiskāku. Lai izvairītos no nepatīkamiem piedzīvojumiem, iesaka izvēlēties pareizo koku un veikalā nopērkamās ogles atstāt rezerves variantam.

Receptes.lv, Šefpavārs Grāpītis