Kāpēc upenes tik vērtīgas? Steidz apēst pēdējās!

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Nevienu nepārsteigts fakts, ka upenes sevī ietver milzīgu C vitamīna daudzumu: labs pierādījums tam ir spēcīgā garša pēc vienas ogas apēšanas. Vien notiesājot 20 upenes dienā, Tu vari nodrošināt savu ķermeni ar ieteicamo dienas askorbīnskābes devu.

Patiesībā, spīdīgās, tumšās ogas sevī ietver daudz vairāk vērtīgo vielu nekā mēs esam pieraduši uzskatīt. Baudot upenes, pat apstrādatā veidā, ir iespējas piesātināt organismu ar pektīnu, vitamīniem E, K, B, PP, kā arī dzelzi, cinku, fosforu, magniju, kāliju un nātriju. 

Upeņu - saldējuma kokteilis "Lāča sapnis"

Foto: Depositphotos.com

Pateicos iepriekš minētajam sastāvam, upenēm ir šādas īpašības:

  • stiprina imunitāti;
  • pazemina ķermeņa siltumu;
  • tonizē;
  • darbojas kā antiseptiķis;
  • novērš onkoloģisko slimību attīstību;
  • nomierina;
  • regulē vielmaiņu.

Avots: Sovkusom.ru

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu