Četri produkti, kuri attīra organismu

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

Šodien mēs jums piedāvājam to produktu sarakstu, kuri vislabāk tiks galā ar jūsu organisma attīrīšanu.

1. Burkāni.

Burkāni attīra kuņģi un zarnu traktu, īpaši tad, ja pēdējās dienās esat aizrāvušies ar šašlikiem vai ceptu gaļu. Burkāni efektīvi veic savu darbu tikai svaigā veidā. Paši labākie burkānu sabiedrotie ir sarkanie sīpoli, gaišās rozīnes, vārītas melnās vai sarkanās pupiņas. Lai jūsu organisms labāk spētu uzņemt A vitamīnu, burkānu salātiem nedaudz pievienojiet augu eļļu vai olīveļļu.

Saldie burkānu salāti ar āboliem un rozīnēm

Foto: Depositphotos.com

2. Bietes.

Ar svaigām bietēm esiet uzmanīgi. Tomēr tieši svaigā vai pusvārītā (vārīt ne ilgāk kā 25 min) veidā bietes visefektīvāk attīra zarnu traktu. Lai uzlabotu attīrošo efektu, bietēm pievienojiet humusu, applaucētas melnās plūmes, smalki sagrieztu koriandru vai ķiplokus un uzlejiet nedaudz olīveļļas.

Vārītu biešu un burkānu salāti

Foto: Depositphotos.com

3. Graudaugu kliju putra.

Graudaugu kliju putra lieliski attīrīs zarnu traktu. Tiesa, šādu putru nav ieteicams ēst tad, ja jums ir kuņģa čūla. Lai pagatavotu šādu putru, jums būs nepieciešams dažādu pārslu maisījums – auzu, griķu, rīsu un klijas, kuras samaisa ar pārslām proporcijā 1:1. Šo maisījumu vāriet ūdenī, līdz izveidojas šķidra putra. Ne sāli, ne cukuru klāt nelikt. Graudaugu kliju putru variet ēst brokastīs, pusdienās un vakariņās.

4. Lēcas.

Lēcās ir daudz vērtīgu savienojumu, kuri novērš neregulāra ēšanas režīma sekas. Lēcas ir veselīgas tiem, kuri lieto nesabalansētu uzturu vai ievēro stingru diētu. Organisma attīrīšanai jums ir jāpagatavo lēcu zupa, kuru vāra ūdenī, pievienojot pavisam nedaudz sāls. Zupai ir jābūt diezgan biezai.

Lēcu salāti ar halloumi sieru

Foto: Depositphotos.com

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu