8 iemesli kāpēc ēst vairāk zemenes

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: depositphotos.com

1. Zemene satur flavonoīdus, kuri labvēlīgi ietekmē sirdi un asinsvadus: piemēram, tos, kuri cīnās ar slikto holesterīnu. Zemenes satur arī ellaga skābi, kura arī pasargā sirdi un palīdz cīnīties ar onkoloģiskām slimībām.

2. Par gludiem matiem un stipriem nagiem vari pateikties ģenētikai un vitamīnu kompleksiem. Bet ja tu esi apdalīts, tad ēd vairāk zemenes, jo tās satur biotīnu.

Aukstā zemeņu zupa ar saldējumu

Foto: Depositphotos.com

3. Augstāk minētā ellaga skābe novērš kolagēna šķelšanos, kas atbild par ādas tvirtumu un elastīgumu.

4. Vitamīns C – arī ļoti svarīga viela ādas jaunības saglabāšanai. Daudzi zīdītāji var paši savā organismā veidot C vitamīnu. Diemžēl, cilvēks ir izņēmums, tāpēc mēs tik ļoti esam atkarīgi no svaigiem augļiem un dārzeņiem, kuri mūs apgādā ar šo vērtīgo vielu. 150g zemenes satur gandrīz pusi no dienas normas.

Rīsi ar svaigām zemenēm

Foto: Depositphotos.com

5. Locītavas arī būs pateicīgas par mīlestību pret zemenēm. Pirmkārt, par pietupieniem un locīšanos pie zemeņu dobēm, un otrkārt, par pretiekaisuma vielām, sevišķi efektīvām artrīta un līdzīgu slimību profilaksei.

6. Zemenes ir bagātas ar kāliju – ļoti nepieciešamu elementu tavai sirdij. Te būtu vietā atcerēties populārāko garšu savienojumu – zemene+banāns. Šis tropiskais auglis arī satur ļoti daudz kālija, tāpēc pagatavojot sev smūtiju vai salātus, tu apgādāsi svarīgāko orgānu ar dubulto aizsardzību.

Zemenes ar biezpienu

Foto: Depositphotos.com

7. Antociāni – flavonoīdi, atbildīgie par sarkano ogu krāsu, kuriem piemīt vēl viena laba īpašība: tie palīdz organismam dedzināt zemādas taukus. Šis process saucās “tievēšana”. Starp citu, antociāni palīdz arī uzlabot īslaicīgo atmiņu.

8. Zemenēs esošie nitrāti stimulē asinsriti un orgānu apgādi ar skābekli. Tas labvēlīgi ietekmē organisma darbību, tas vienkārši sāk labāk funkcionēt. No acīmredzamākā – zem ādas uzkrājās daudz mazāk tauku, bet tie, kas jau ir, nodeg.

Autors: Bonappetit.lv

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu