Gardas un galvenais veselīgas maltītes kopā ar Džeimiju Oliveru

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kursīte

7. novembrī, klātesot divām Džeimija Olivera aizsāktās kustības Food Revolution vēstnesēm Latvijā – kopā ar dzīvesbiedru Tomu Grēviņu radītā daudzpusīgā bloga ViensplusViens.lv autorei Laurai Grēviņai (kuru pavadīja ne vien dzīvesbiedrs, bet arī jaunākais dēls Edvīns) un dzīvesstila bloga HappyWhispers.lv autorei Līgai Andžānei –, tika atvērta jaunākā pasaulslavenā britu pavāra un ēdināšanas entuziasta Džeimija Olivera grāmata “Katru dienu superēdiens”.

Šī ir vispersonīgākā no Džeimija Olivera grāmatām. Viņš veicis neparastu ceļojumu veselīga uztura pasaulē, apmeklējot valstis un vietas, kas slavenas ar ilgdzīvotājiem, savācis un apkopojis ne tikai viņu ēdienu receptes, bet ielūkojies arī dzīvesveidā un paradumos. Vairākus gadus Džeimijs Olivers tos apkopojis, pieslīpējis, lai tie šķistu ierastāki, bet vienlaikus būtu veselīgi, un vēlas, lai šī grāmata arī citus iedvesmotu un motivētu dzīvot veselīgāku, laimīgāku un veiksmīgāku dzīvi.

Foto: Elīna Kursīte
Foto: Elīna Kursīte

Džeimijs Olivers ir pasaules mēroga fenomens. Sešpadsmit gadus ilgās karjeras laikā viņš iedvesmojis miljoniem cilvēku novērtēt un izbaudīt veselīgu un garšīgu ēdienu – un arī latviešu latviešu valodā iznākušas viņa grāmatas “15 minūtes virtuvē” un “Ietaupām kopā ar Džeimiju”.

Līga Andžāne par jauno grāmatu saka: “Šī ir grāmata, kas iedrošinās veselīgākai ēšanai arī ļoti konservatīvus ēdājus, jo Džeimijam Oliveram piemīt neizsīkstošs talants ierasto, gardo, bet ne pārāk veselīgo komfortēdienu ar dažu produktu nomaiņu pārvēst daudz veselīgākā. Viņš ir pamanījis, ka iesācējus bieži vien atgrūž biedējošās jaunās ēdiena garšas, tāpēc rūpējas, lai tās ienāktu pamazām un neuzkrītoši. Džeimijs Olivers pirmo reizi savā recepšu krājumā iekļauj arī dažādas mūsdienīgas tendences, iepazīstinot ar tādiem modīgiem superēdieniem kā kvinoja un čia sēklas, bet receptes ir gan veselīgas, gan arī sātīgas. Šī ir grāmata, ar ko sākt izmaiņas savā ēdienkartē – lai ēdiens būtu sabalansēts un gards.”

Foto: Elīna Kursīte

Laura Grēviņa, kura sanākušos cienāja ar pašas gatavotu kivi un piparmētru zupu no Džeimija Olivera jaunās grāmatas lappusēm, par jauno grāmatu ir sajūsmā, un atklāti atzīst: “Man vislabāk patīk grāmatas beigas, kur Džeimijs Olivers dalās atmiņās par ceļojumos piedzīvoto, kur ir nodaļas par uzturvielu sabalansēšanu, par cilvēkiem, kurus viņš satika un par pārtiku, kuru viņi lieto. Tur ir tik daudz ieteikumu, kas ir noderīgi! Un vēl interesanti, ka visi jaunajā grāmatā redzamie ēdieni ir paša Džeimija Olivera fotografēti.”

Foto: Elīna Kursīte

Pie zaļās zupas bļodiņām pulcējās prāvs skaits Latvijā zināmu veselīgas ēšanas un dzīvesstila blogeru, bija arī preses pārstāvji, un noslēgumā Zvaigzne Cafe baristas sarīkoja arī lielisku kafijas degustāciju, aicinot nobaudīt kafijas šķirnes no daudzām pasaules valstīm.

Foto: Elīna Kursīte
KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu