Jelgavā atklāta jauna pelmeņu ražošanas līnija

Jelgavā atklāta jauna pelmeņu ražošanas līnija

Trešdien, 21.februārī svinīgā ceremonijā tika atklāta gaļas pārstrādes uzņēmuma “HKScan Latvia” Jelgavas rūpnīcā izveidotā jaunā pelmeņu ražošanas līnija, kas sniedz iespēju palielināt ražošanas apjomus par 50%. Visu zīmolu “Rakvere” un “Rīgas Miesnieks” pelmeņu ražošana notiek tieši Jelgavā, ar tiem apgādājot vietējo tirgu, kā arī eksportējot tos uz Baltijas valstīm. Turklāt nākotnē iecerēts eksporta zonas paplašināt.

Jaunās ražošanas līnijas izveidē uzņēmums ieguldījis 300 000 eiro. Ieviestās tehnoloģijas sniedz iespēju piedāvāt pircējiem inovatīvus produktus, kuru pagatavošanā izmantotas jaunas un interesantas receptes, kā arī ievērojami palielināt ražošanas apjomus. Piemēram, jaunā ražošanas līnija ļauj ražot pelmeņus ar plānāku mīklas kārtiņu, vairāk un dažādu veidu pildījumu (izmantojot tikai svaigu gaļu, dārzeņus, mērces utt.), tāpat, pateicoties jaunajām tehnoloģijām, pildījums nesaraujas un nesadalās. Pašlaik līnijā tiek ražoti 10 dažādi produkti, tostarp cepampelmeņi ar gaļu un sieru, pelmeņi ar Boloņas mērces pildījumu un pelmeņi ar kūpinātu gaļu.

Zemkopības ministrs Jānis Dūklavs: “Investīcijas Latvijā strādājošā uzņēmumā ir ieguldījums mūsu valsts tautsaimniecībā. Tādēļ ir apsveicami, ko uzņēmums “HKScan” veicis bijušā Jelgavas gaļas kombināta ražotnē, izveidojot jaunu un jaudīgāku ražošanas līniju. Jelgavā augstas kvalitātes gaļas produkcija ar spēcīgiem zīmoliem ir tapusi ilgāk nekā 80 gadu, un šiem zīmoliem ir vieta ne tikai Latvijas un Baltijas valstu, bet arī Skandināvijas, Dānijas un citu valstu tirgū.”

“Jaunās pelmeņu ražošanas līnijas izveide Jelgavas ražotnē vērtējams kā vēl viens nozīmīgs solis mūsu uzņēmuma attīstībā. Baltija ir reģions, kurā saskatām lielu izaugsmes potenciālu, un, pateicoties jaunajām iekārtām, būs iespējams ievērojami uzlabot ražošanu tieši saldēto produktu kategorijā. Pašlaik Jelgavā ražotie pelmeņi nonāk veikalu produktu plauktos Baltijā, taču ceram, ka eksportu izdosies izvērst arī ārpus tās,” teic “HKScan Latvia” Pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

Jelgavas rūpnīcā ik mēnesi iespējams saražot līdz 800 tonnām gaļas produktu vairāk nekā 10 dažādās kategorijās, tostarp vārīto desu, salami, frikadeļu, lēni pagatavojamo produktu, pelmeņu un citās kategorijās.

Jelgavas pilsētas domes priekšsēdētājs Andris Rāviņš: “Jelgavas pilsētā mērķtiecīgi strādājam uzņēmējdarbības atbalstam. Jelgavā jaundibināto un likvidēto uzņēmumu bilance ir labākā valstī. 2017.gadā reģistrēti 246 jauni uzņēmumi, bet likvidēti – 236, līdz ar to Jelgavā uz 1000 iedzīvotājiem ir 72 aktīvi uzņēmumi. Kopumā pilsētā uzņēmējdarbības vide sakārtojas, Jelgava ir Zemgales uzņēmējdarbības centrs. Tā kā pilsētā ir senas ražošanas tradīcijas, ir tikai likumsakarīgi, ka mūsu gaļas pārstrādes uzņēmums paplašinās un palielina ražošanas apjomus.”

Svinīgajā atklāšanas pasākumā piedalījās zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, Zemkopības ministrijas valsts sekretāra vietniece Pārsla-Rigonda Krieviņa un Jelgavas mērs Andris Rāviņš, kā arī “HKScan” prezidents no Somijas Jari Latvanens (Jari Latvanen) un “HKScan Latvia” Pārdošanas direktors Heino Lapiņš.

Titulbilde: publicitātes

Foto: Jānis Škapars/ TVNET

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes