Noskaidroti Jūrmalas labākie ēdināšanas uzņēmumi

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

 Jūrmalas pilsētas domes rīkotajā konkursā „Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums 2009” jau otro gadu pēc kārtas par pilsētas labāko restorānu tiek atzīts restorāns „Preatore” un par labāko kafejnīcu – „Cafe 53”.

Foto: Receptes.lv

 „Šā gada konkursā uzmanība tika pievērsta vērtēšanas kritērijiem. Ne tikai ēdināšanas uzņēmumi ir gatavi pilnveidoties, bet arī to vērtēšanas sistēma un kultūra ar katru gadu kļūst arvien precīzāka, kas nozīmē, ka restorānu piemērā kritēriji ir vairāk tendēti uz augstu profesionalitāti, bet, piemēram, kafejnīcām – uz ēdiena undzērienu pieejamību un atbilstību pakalpojuma līmenim,” konkursa attīstības tendences raksturo vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs, Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Aigars Tampe.

Konkursa noslēguma pasākumā, kurā tika godināti gan tā uzvarētāji, gan pārējie dalībnieki, balvas pasniedza vesela trijotne – Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Ģirts Trencis, konkursa vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Aigars Tampe un viens no vadošajiem vērtēšanas ekspertiem, restorāna „Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, visi kopā apliecinot, ka labs serviss un gards ēdiens ir viena no būtiskām sastāvdaļām, lai vairotu Jūrmalas kūrortpilsētas slavu.

Šogad konkursam bija pieteikti 25 uzņēmumi, kas sacentās četrās grupās – restorāni, viesnīcu restorāni, nacionālās virtuves un kafejnīcas, bistro.

Restorānu grupā trešo vietu ieguva restorāns „La Riva” (Vienības prospektā 36), otrajā vietā ir „Aquarius” (Bulduru prospektā 33), taču otro gadu pēc kārtas par Jūrmalas labāko restorānu kļuva „Preatore” (Baznīcas ielā 2), kas pērn tika atzīts par labāko visā valstī.

Viesnīcu restorānu kategorijā trešo un otro vietu ieguva viesnīcas „Baltic Beach Hotel” restorāni „Caviar Club” un „Il Sole” (abi Jūras ielā 23/25). Par labāko viesnīcas restorānu kļuva „MaMa” (Tirgoņu ielā 22).

Konkursa žūrija norādīja, ka salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu restorānu un viesnīcu restorānu kategorijā ir manāms progress, ēdināšanas uzņēmumi ir ņēmuši vērā norādījumus un kritiku, kas tika izteikta 2008.gada konkursa noslēgumā. Protams, arī šogad neiztika bez aizrādījumiem, jo kritisks skatījums palīdz pilnveidoties un uzlabot uzņēmuma kultūru un darbinieku profesionalitāti.

Kategorijā „Nacionālās virtuves” trešo vietu ieguva armēņu virtuve „Nojan Tapan” (Asaru prospektā 15), otro vietu – „Pizza Pasta” (Vienības prospektā 6), un par līderi kļuva restorāns „Tupeņkrogs” (Amulas ielā 6).

Kafejnīcu, bistro kategorijā norisinājās sīva konkurence starp restorāniem, kurus žūrijas eksperti novērtēja kā augstas klases kafejnīcas, un tradicionālajiem bistro un kafejnīcām. Trešo vietu ieguva bistro „Fēnikss” (Tirgoņu ielā 27), kas saņēma arī Apmeklētāju simpātiju balvu, kuru piešķīra, balstoties uz Jūrmalas iedzīvotāju un tūristu aizpildītajām apmeklētāju anketām ēdināšanas uzņēmumos, kas piedalījās konkursā. Otro vietu konkursa 4.kategorijā izcīnīja vīna salons „Vīnoga” (Vienības prospektā 9),un par konkursa laureātu otro gadu pēc kārtas kļuva kafejnīca „Cafe 53”(Jomas ielā 53).

Jūrmalas ēdināšanas uzņēmumus šogad pirmām kārtām vērtēja pieaicinātie eksperti: restorāna „Vincents” šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, Baltijas valstu labākais vīnzinis Raimonds Tomsons, restorāna „Kaļķu vārti” šefpavārs Ēriks Dreibants, restorāna „La Boheme” šefpavārs Māris Jansons, Latvijas Pavāru un konditoru apvienības pārstāve Ieva Viesture, Jūrmalas Bārmeņu un restorānu darbinieku asociācijas valdes priekšsēdētājs Jānis Samanovičs, kā arī Jūrmalas pilsētas domes pārstāvji.

Konkursu „Jūrmalas labākais ēdināšanas uzņēmums”, kura galvenais mērķis ir veicināt ēdināšanas uzņēmumu darbinieku apkalpošanas kultūras un profesionalitātes pieaugumu, kā arī popularizēt labākos ēdināšanas uzņēmumus un to darbiniekus, Jūrmalas pilsētas dome rīko jau ceturto gadu.

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu