Pasaulē otrais labākais bārs American Bar viesojas Rīgā un prezentē savu kokteiļu karti

Receptes.lv
CopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: receptes.lv

25. un 26. aprīlī, Rīgā viesojās pasaules otrais labākais bārs – American Bar no Londonas. Ar Absolut Elyx, kurš veicina atbalstu ekskluzīvā kārtā Rīgā, The Left Door Bar tika prezentēta American Bar jaunākā kokteiļu karte, kā arī organizēts seminārs Latvijas bāru profesionāļiem pieredzes apmaiņai. Rīgā bija ieradušies American Bar menedžeris Declan McGurk un bārmenis Joseph Lewis-White, kuri kā savu kokteiļu sastāvdaļu izmantoja arī Absolut Elyx degvīnu. Latvijā un arī citur pasaulē par degvīna nozari ir izveidojušies zināmi stereotipi, bet šādi profesionāli kokteiļu gatavotāji parāda, ka degvīnu var baudīt skaisti, izsmalcināti un garšīgi.

Foto: Receptes.lv

American Bar dibināts 1893.gadā Londonā un šobrīd tas sasniedzis ievērojamu stāžu - 125 gadus. 1904.gadā bārs pārcēlies uz Savoy viesnīcu, kur atrodas arī šodien. Savos pastāvēšanas gados tas kļuvis par ikonisku un tradīcijām bagātu Londonas atpūtas vietu, taču tai pat laikā – vienmēr bijis jaunāko kokteiļu nozares tendenču noteicējs. 2016.gadā The Academy, kas apkopo nozares profesionāļus no visas pasaules, atzina American Bar par otro pasaules labāko bāru.

Foto: Receptes.lv

Jaunā kokteiļu karte “No krasta līdz krastam” sastāv no piecām daļām, kur katra no tām raksturo cita Anglijas reģiona dažādību gan augu valsts, gan cilvēku raksturīpašību, gan produktu izcelsmes ziņā. Kopumā tajā ir 20 kokteiļi, kas ir līdz šim mazākais kokteiļu skaits vēsturē. Karte raksturo American Bar jaunāko filozofiju – kokteiļus veidojuši bāra bārmeņi, uzsverot kokteiļu sastāvdaļu un pasniegšanas veida kvalitāti, oriģinalitāti un neparastumu. Lai arī kokteiļu kartē nav iekļauti, tomēr bārā joprojām var pasūtīt dažādus klasiskos un ikonskos kokteiļus, kas gatavoti American Bar tradicionālajās stilā, piemēram, Martini, Mohito vai bāra radītos White Lady un Hanky Panky.

Foto: Receptes.lv

“Lai arī American Bar trumpis ir tradīcijas un nemainīgā kvalitāte, tomēr mēs esam slaveni arī ar to, ka vienmēr esam pratuši savienot ikonisko ar inovatīvo. Laikā, kad American Bar radās, tas bija slavens ar to, ka diktēja Eiropas kokteiļu bāru jaunāko stilu – uzņemt bāros arī sievietes, pamēģināt neredzētus kokteiļus. Ja mēs šodien turpināsim spītīgi turēties tikai pie tradīcijām, mēs kļūsim par muzeju. Tādēļ arī mūsdienās, 2017.gadā, mēs esam radījuši ko inovatīvu un oriģinālu kokteiļu pasaulē, lai rakstītu jaunu, paši savu American Bar vēsturi,” stāsta American Bar menedžeris Declan McGurk.

Foto: Receptes.lv

“Liels prieks, ka tāda līmeņa bārs, kā American Bar, viesojas pie mums Latvijā. Latvijā kokteiļu kultūrai ir knapi 15 gadu vēsture, tādēļ Latvijas bāru profesionāļiem šis ir liels ieguvums un neaizstājama pieredzes apmaiņa. Mēs, Pernod Ricard Latvia, visos 19 gados, kopš esam Latvijā, esam atbalstījuši un veidojuši Latvijas kokteiļu nozares profesionālo attīstību, piemēram, organizējot Absolut  bārmeņu konkursus, palīdzot bāriem izstrādāt kokteiļu kartes, kā arī apmācot bārmeņus. Latvijā kokteiļi kļūst arvien pieprasītāki, bārmeņi – arvien izglītotāki un mēs arvien vairāk ieguldām savu darbu un līdzekļus, lai šī joma attīstītos Eiropas līmenī,” stāsta Liene Pumpure, Pernod Ricard Latvia mārketinga vadītāja.

Foto: Receptes.lv

  Foto: publicitātes

KomentāriCopyDraugiem Whatsapp Pinterest
Receptes.lv iesaka
TVNET jaunākie raksti
Uz augšu