Trešā diena izstādē Riga Food 2009 Pavāru klubam aizritēja, rīkojot sacensības par goda titulu Latvijas 2009. gada pavārs. Šajā konkursā, kas atzīmē nu jau piekto gadskārtu, varēja piedalīties ikviens Latvijas pavārs, kam netrūka radošās dzirksts un uzņēmības apliecināt sevi profesionālajā meistarībā. Sacensību finālistu vidējais vecums bija 24,5 gadi, bet vidējais darba stāžs — 5,5 gadi.
Noslēdzies Pavāru kluba rīkoto konkursu maratons
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Konkursu vērtēja žūrija, kuras sastāvā bija šefpavāri no Francijas, Itālijas, Lielbritānijas, Lietuvas un Polijas, tostarp — ar vienu vai divām Mišlēna zvaigznēm atzīmēto restorānu vadītāji. Pēc viņu vērtējuma goda tituls tika piešķirts Terēzei Kondratei (viesnīcas «MaMa» restorāns, Jūrmala). Līdz ar šo uzvaru Terēzei īpašumā uz gadu pārgāja arī mūsu ģenerālsponsora ceļojošā balva «Reaton zelta pavārnīca».
Otrajā vietā ierindojās Reinis Stalbovs («Hotel Bergs» restorāns, Rīga), bet trešo vietu izcīnīja Viesturs Lasmanis (restorāns «Kaļķu vārti», Rīga).
Pārējie konkursanti pēc iegūtā vērtējuma būtu sarindojami šādā secība:
4. Naurim Nummuram («Hotel Grand Palace» restorāni «Orangerie» un «Seasons», Rīga),
5. Rihardam Jeršovam (SIA «Joma–90», restorāns «Villa Joma», Jūrmala),
6. Andrejam Dudenko (SIA «Reaton», restorāns «Gastronome», Rīga),
7. Vjačeslavam Novickim (SIA «Rīgas Banketu serviss», viesnīca «Elefants», Rīga),
5. Rihardam Jeršovam (SIA «Joma–90», restorāns «Villa Joma», Jūrmala),
6. Andrejam Dudenko (SIA «Reaton», restorāns «Gastronome», Rīga),
7. Vjačeslavam Novickim (SIA «Rīgas Banketu serviss», viesnīca «Elefants», Rīga),
8. Salvim Putānam (restorāns ««Light House», Jūrmala),