Jaunumi

Mārtiņš Rītiņš: Gribu uztaisīt īstu tirdziņu, kur neredzēsi nekādu plastmasu

Mārtiņš Rītiņš: Gribu uztaisīt īstu tirdziņu, kur neredzēsi nekādu plastmasu

0
23. februāris

Šefpavārs Mārtiņš Rītiņš “Reaton” Pārtikas Profesionāļu dienās, kas norisinājās 13. un 14. februārī Rīgā, pavārmākslas meistarklasē par Burrata sieru, ko Latvijā atzītais pavārs raksturoja kā īpaši romantisku un universālu. Līdzās šefpavāra meistarklasei Profesionāļu dienās interesenti varēja baudīt daudzas vietējo un ārzemju ekspertu meistarklases un lekcijas par nozarei aktuālām tēmām.

Jelgavā atklāta jauna pelmeņu ražošanas līnija

Jelgavā atklāta jauna pelmeņu ražošanas līnija

0
22. februāris

Trešdien, 21.februārī svinīgā ceremonijā tika atklāta gaļas pārstrādes uzņēmuma “HKScan Latvia” Jelgavas rūpnīcā izveidotā jaunā pelmeņu ražošanas līnija, kas sniedz iespēju palielināt ražošanas apjomus par 50%. Visu zīmolu “Rakvere” un “Rīgas Miesnieks” pelmeņu ražošana notiek tieši Jelgavā, ar tiem apgādājot vietējo tirgu, kā arī eksportējot tos uz Baltijas valstīm. Turklāt nākotnē iecerēts eksporta zonas paplašināt.

Trīs ziemas dārzeņu receptes sātam un veselībai

Trīs ziemas dārzeņu receptes sātam un veselībai

0
29. janvāris

Ziemā biežāk nekā gada siltajos mēnešos vēlamies galdā celt sātīgas un siltas maltītes. Vislabāk tās pagatavot no bagātīgā Latvijas dārzeņu klāsta, kas šogad veikalu plauktos pieejams lētāk. Šādas maltītes ne tikai remdē izsalkumu un silda, bet var būt labs palīgs nepieciešamās vitamīnu devas uzņemšanai gada aukstajā periodā. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis iesaka trīs ziemas sezonai raksturīgas receptes, kas pagatavotas no pašmāju dārzeņiem un sniegs gan sātu, gan tik nepieciešamās uzturvielas.