Jaunumi

Našķoties prieks! Gardu cepumu recepšu izlase

Našķoties prieks! Gardu cepumu recepšu izlase

0
18. oktobris

Rudens ir īstais laiks, kad vairāk brīžu varam veltīt gatavošanai, it īpaši kam saldākam. Vairāk laika pavadām mājās pie tējas krūzes, tāpēc kāds paša cepts cepums būs tieši laikā, lai apmierinātu mūsu prasīgās garšas kārpiņas. Piedāvājam Tev piepildīt māju ar tikko pagatavotu cepumu aromātu - šokolādes, auzu pārslu, siera, bezē vai bērnības klasiku - riekstiņu - tas, lai paliek Tavā izvēlē! Lai izdodas un labi garšo!

Rudens ābolu raža – ne tikai desertos

Rudens ābolu raža – ne tikai desertos

0
13. oktobris

Ābolu daudzveidīgās pielietošanas dēļ ābele jau izsenis ir viens no populārākajiem augļkokiem latvieša piemājas dārzā. Ābolus lieto gan tautas medicīnā, gan skaistumkopšanā un, protams, arī kulinārijā. Lai gan pierasts uzskatīt, ka šis auglis izcili iederas tikai desertos, tā unikālo īpašību dēļ ābols plaši tiek lietots arī sāļajos ēdienos – kā uzkodās, tā pamatēdienos. Par šī tik tradicionālā augļa ne tik ierasto “ampluā” un ābolu lielisko pielietojumu sāļajos ēdienos stāsta Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis.